avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face succesiunea? Succesiune cu mari probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face succesiunea? Succesiune cu mari probleme

Cum se face succesiunea? Am fost la mai multi notari si notarite si pareriel sunt impartite. T si G au avut un apartament. T si G au decedat si au avut doua fiice L si O. Unii notari spun ca dat fiind faptul ca T a avut jumatate din apartament, jumatate din apartament se imparte intre cele doua fete si se fac doua succesiuni dupa T, si la fel doua succesiuni dupa G. , in toatl 4 succesiuni . Dar altii notari spun ca se fac doar doua succesiuni una dupa T si alta dupa G. CUM ESTE CORECT ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:14, 24 Decembrie 2019
Buna ziua,
Cine a decedat primul?
Normat trebuia sa se faca succesiunea dupa primul care a decedat, la mostenire "venind" sotul/sotia supavietuitoare si cele doua fiice (sotul/sotia mostenind 1/4 din bunuri-jumatatea de apartament ce apartinea defunctului, in cazul dvs., si fiicele restul de 3/4).
In mostenire intra doar partea, jumatatea de apartament, ce apartinea defunctului, jumatatea celui/celei in viata ramanad in proprietatea s-a.
Astfel, sotul in viata ramanea, in urma succesiunii, cu 5/8 din apartament si fiicele imparteau restul de 3/8.
La decesul celuilalt la mostenire "vin" doar fiicele, mostenind restul de apartament ( adica 5/8 de mai sus).
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1. Deci T avea 50% si G 50%. Au avut doua fiice. Se face prima succesiune dupa primul/prima decedat/decdata adica T sau G. Pe urma si succesiunea dupa cealalta persoana decedata. Gasiti si un al 3-lea notar sau emrgeti in instanta chiar daca sunetti de acord asupra cotelor mostenite.
Usersul este Hamarsold. A mai adresat aceasta intrebare și deși i s-a explicat chestiunea in detaliu, este ferm convins că sunt 4 succesiuni si plateste de 4 ori pe motiv că sunt 2 moștenitori după fiecare defunct.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2019
raluk0207, utilizator
Este convins pentru ca asa ii spun notarii sau asa ii place sa creada. Daca nu este multumit cu ce i s-a explicat/clar/etc sa mearga la 20 de notari si 20 avocati...ce pot sa spun? Craciun Fericit Raluk0207!
Nu. În general se crede tzepuit.
Notarii i-au spus că se dezbate succesiunea după fiecare defunct, rămânând aceiași doi moștenitori.
De unde concluzia dansului ca plătește de 4 ori.
Sărbători fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - cotele sunt corecte? Dinico Dinico Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca cotele trecute intr-un certificat de mostenitor (sotia este decedata, succesiunea dezbatandu-se intre sot si cele doua ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte apartamentul intre surori? Hamarsold300 Hamarsold300 Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme v.korbw v.korbw V-as ramane recunoscatoare daca a-ti putea sa ma consultati in urmatoarea problema:Sotul a decedat in urma cu 2 luni de zile,locuiam impreuna de 10 ani in ... (vezi toată discuția)