avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua.
Socrul meu a avut o matușă care locuia la bloc și care a murit acum 10 ani. Dupa decesul acesteia, apartamentul a ramas în grija lui. La un moment dat a dat voie sa locuiască în acesta una dintre nepoatele lui, de la fiu. Daca se facea dezbaterea mostenirii la acel moment, ar fi trebuit să vină la dezbatere sora socrului meu, socrul meu și un alt văr care este plecat din tară de mulți ani și de care nu stim nimic. Între timp a murit socrul meu. Acum la dezbaterea pentru apartament ar trebui sa vina sotul meu împreuna cu fratele lui (acestia fiind copii socrului), sora socrului și celălalt văr. Va rog să-mi spuneți cum pot să procedez să facem dezbaterea moștenirii atâta timp cât nu avem actele apartamentului. Nepoata care locuiește în acesta nu are niciun act de proprietate/închiriere. Ea plătește taxele la asociația de proprietari dar impozitul pentru apartamentul l-a plătit socrul meu, inclusiv pentru anul trecut. Cei doi copii ai socrului meu au făcut la notariat o declarație de acceptare a moștenirii și nu au renunțat la nimic. Dacă nu reușim să dăm peste vărul din străinătate al socrului meu putem să facem dezbaterea? Poate locui nepoata în continuare în apartament chiar dacă nu este proprietară? Există vreun text de lege care îi dă dreptul să devină proprietar atunci când a locuit o perioadă mare de
timp în el? Vă mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2019
sburlea corina, utilizator
Cel mai recent răspuns: sburlea corina , utilizator 00:54, 24 Decembrie 2019
Buna ziua,
Daca nu va imtelegeti cu ceilalti in legatura cu dezbaterea succesiunii atunci puteti face asta prin instanta.
Discutati cu un avocat sa va sprijine in acest demers.
Buna seara,
1. De acte veti putea face rost de la DITL solicitand o copie a actelor de proprietate al imobilului si un istoric de rol. Eventual solicitarea o poate face notarul.
2. dezbaterea se face la notar, daca va intelegeti, sau in instanta, daca nu va intelegeti.
3. Da, pana la dezbatere poate locui nepoata acolo daca si ceilalti mostenitori sunt deacord.
Vă mulțumesc pentru răspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuirea in apartament inainte de incheierea succesiunii Adriana_Marinescu Adriana_Marinescu Buna ziua, La inceputul lunii octombrie a decedat o matusa de-a tatalui meu, el ii era nepot dupa sora. Inainte de a muri, ea a incheiat un testament la ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - lipsa certificat mostenitor psvictor psvictor Buna ziua, Am urmatoarea speta la care am nevoie de un raspuns: Bunica dupa mama a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea de mostenire. ... (vezi toată discuția)