avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere personala

Buna ziua,lucrez de 2 ani,la angajare am depus și certificatele de naștere celor doi copii.Salariul pe cartea de munca îl am minim (2080) însă salariul este altul pe care din păcate nu mi l au declarat;(.. cum de astfel nici diploma de la facultate nu mi au acceptat o ci doar diploma de bac ( mi au cerut ultimile studii..). Întrebarea mea este următoarea,făcând un împrumut la banca , solicitand anumite acte..realizez că am parte de deducere personala fiindcă am doi copii,și salariul meu minim declarat este puțin mai mare decât al colegilor mei..exista totuși o diferență,care din cate bănuiesc eu,nu este impozitată o anumită sumă din salariu așa cum e impozitat cel al colegilor mei,ceea ce ajung la concluzia că este pt a rămâne cu puțin mai mult" in mana".As vrea sa fac o cerere către angajatorul meu in care sa solicit suma aceea care mi se cuvine.Ma ajutați va rog frumos cu o reformulare a cererii? Multumesc frumos și Sărbători fericite!:)
Cel mai recent răspuns: Steli123 , utilizator 15:01, 13 Ianuarie 2020
Care suma considerati ca vi se cuvine si nu ati primit-o ?
Știți despre ce vorbesc?
Stim ca se practica.

I: De ce ati acceptat?

R: Pentru ca v-a convenit sau nu ati avut incotro.

I. De ce nu va mai convine starea de fapt?

R: Pentru ca ati evoluat si aveti alte asteptari. Deci, renegociati!
Buna ziua, multumesc de răspuns.Nici nu am avut idee că am parte de acea deducere,inca de acum doi ani de când sunt angajata, salariul îl primesc in plic fara nici o explicație înăuntru plicului.Salariul..dar ,in urma cu f puțin timp am făcut un împrumut la banca ,și cerându mi anumite acte,așa am realizat că statul nu mi impozitează o anumită sumă din salariu,inca de doi ani..nu știam cum să procedez, deoarece pe "șef" îl vedem o data pe an poate,am contact cu managera des și as fii dorit să mi cer dreptul, făcând o cerere cumva.. deși este o sumă micuța dar pt mine contează.O zi plăcută!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere studii superioare elena_ploiesti elena_ploiesti Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema la locul de munca, pe scurt este asa: Acum 5 ani m-am angajat la o societatea care m-a pus sa semnez si sa ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Ce Condtii trebuie sa mai indeplineasca o persoana fizica in afara contractului de munca ( care are vechime de aproape 4 luni ) pentru a putea beneficia de un ... (vezi toată discuția)
Clauza formare profesionala vesanca vesanca E posibil ca o companie sa angajeze un student caruia sa ii platesca studiile, cerandu-i in schimb sa lucreze pt ei? Se poate stabili un nr minim de ore ... (vezi toată discuția)