avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se impune actualizarea grilei de salarizare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se impune actualizarea grilei de salarizare ?

Buna ziua!Am o problema mai deosebita in firma, referitor la salariul minim negociat de 370 RON.
Firma la care lucrez, a negociat si inregistrat la MMSSF, CCM-ul pe 2006, in data de 25 aprilie 2006.Conform grilei de salarizare din acest CCM, toate salariile sunt raportate la salariul minim de 330 RON.
In momentul in care Directorul societatii a aflat de Actul Aditional publicat in MOf nr 7/02.05.2006, a hotarat sa mareasca salariile doar angajatilor care aveau salariul de baza sub 370 RON, pe ceilalti lasandu-ne la salariile raportate la 330 RON.
Este legal asa ceva?Corect nu este, pt ca toti avem salarii putin mai mari de 370 ron.
A savarsit o contraventie, exista o sanctiune pt asta sau totul e OK?
Ajutati-ma, va rog mult, daca stiiti!
Cel mai recent răspuns: DANELA , utilizator 21:42, 20 Iunie 2006
Daca salariul celorlalti este mai mare sa egal cu 370 RON, e legal. Raman de discutat alte aspecte cu privire la grila de salarizare a firmei, daca exista.
Nu crezi ca pot urma niste negocieri?
Firma are capital majoritar de stat, deci grila de salarizare exista.
Problema este daca se impune corelarea grilei negociate si deja inregistrata la MMSSF, in data de 25 aprilie 2006,intrucat la data negocierii colective, nu aveam cunostiinta de salariul minim brut negociat de 370 RON.
Ce se intampla, de ex, in cazul in care se mai negociaza de 2 ori salariul minim brut la nivel national, mai apar 2 acte aditionale la CCMUNN pe 2005-2006, directorul nostru majoreaza salariul doar angajatilor respectivi, iar la sfarsitul anului constatam ca noi, cei negociati in raport cu 330RON, avem salariul egal cu salariul acestor persoane?
Ce se intampla in aceasta ipoteza, la negocierile colective viitoare:sa zicem ca ne va fi majorat salariul cu 5%, care va fi baza de calcul la noi, dar la ei?
Pun aceasta problema, intrucat, din cate ti-ai dat seama, aceste persoane nu au studii si indeplinesc o munca adecvata pregatirii.
Ei nu au responsabilitatile pe care le avem noi si din acest punct de vedere inechitatea este mare.
Din acest motiv, mi-am pus problema ca poate nu este nici legal
Vedeti si contractul colectiv de munca, poate exista o obligatie a Administratiei sa ajusteze grila de salarizare, sau sa se initieze negocieri. Nu este nelegal sa majoreze numai salariile unor persoane, mai ales ca obligatia de majorare, in cazul de fata, este impusa de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
Negociere 01.01.2018 leo92 leo92 L firmele cu 3 salariati mai trebuie negociere pt. marirea salariului de la 01.01.2018? (vezi toată discuția)
Salarii si contributii ContSters70070 ContSters70070 Am nevoie urgent de ajutor. - Care au fost salariile minime pe economie incepand cu data de 01.01.2005 pana in prezent si temeiul legal (Lege, HG, OUG, CCM... ... (vezi toată discuția)