avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Am o problema pe care eu o vonsider deosebit de complexa
Am o relatie cu o femeie (momentan de concubinaj de un an de zile)
aceasta are 2 copii minori 6 respectiv8 ani, in acest moment se afla pe rol un proces de incredintare minor...problema este poate un pic ciudata..ea este atacata in instanta de catre parintii ei si fostul concubin..o alianta ciudata...parintii ei urmatesc doar beneficii materiale asta am inteles eu din intampinarea formulata..fostul concubin este recidivist, iar la parintii ei acestia locuiesc intr-un imobil nerevedicat prin succesiune fara cele mai elementare conditii de trai si intr-o state avansata de degradare...copii au fost si sunt inscrisi la scoala in localitatea unde concubina,mama minorilor, are domiciliul...parintii ei au luat copii si acedtia urmeaza cursurile scolii din localitatea lor fara a fi inscrisi acolo..la al doilea termen s-a dispus audierea minorilor de catre d-na judecator si grefiera..s-a procedat corect..eu stiam ca la minori sub 10 ani trebuie sa existe prezenta reprezentantului din partea protectiei copiilor si ceva psiholog
Cel mai recent răspuns: adrian45 , utilizator 17:26, 28 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
problema este poate un pic ciudata

Iar cum o prezentati dvs, e si mai de neinteles.
Cine se judeca si cu cine mai exact ?cine e reclament si cine parat ?
Unde sunt copiii acum, cu cine locuiesc, cu parintii ei ? cum au ajuns copiii la ei ?
concubina mea cu tatal minorilor, acesta solicita stabilirea domiciliul minorilor la adresa bunicilor(parintii concubinei mele), in luna ianuarie 2019 am inceput o relatie cu aceasta copii fiind cu ea si cu parintii ei..in luna iunie s-a mutat cu mine facand mutatie si in actul de identitate.Pana atuci copii au urmat cursurile gardinitei reapectiv scolii din localitatea unde mama copiilor a locuit.
Dupa terminarea scolilor in luna iunie copii au venit cu ea la domiciliul meu, iar la finalul lunii august au fost inscrisi la scoala din localitatea mea unde mama minorulor are domiciliul.La o saptamana dupa inceperea anului scolar la care copii au participat bunicii lor din partea mamei sub pretextul ca i duc la un eveniment mai exact la.botezul unui copil al fratelui concubinei au dus copii la ei si nu au mai vrut sa i duca inapoi..tatal acesteia a avut o imputernicire la o firma de telwfonie si tv pt ridicarea unui aparat wireless..acesta in baza acelei imputerniciri a cumparat pe.abonament 2 telefoane pe care le-a dat la.minori solicitandu-le sa.spuna ca nu vor sa mai.mearga inapoi la conxubina..copii aflandu-se si in prezent la domiciliul bunicilor.Mentionez ca tatal natural locuieste in alt judet, iar la domiciliul bunicilor locuiesc 3 copii minori si 4 pwrsoane adulte dintre care doar unul are un venit in cuantum de 1300 lei.La domiciliul meu sunt categoric conditii incomparabile.pt cresterea si intretinerea minorilor concubina are salar de 1300 lei iar eu de 1750euro.Bunici minorilor si tatal natural(recidivist si fara loc de munca) vor ca minorii sa ramana la ei si concubina sa le plateasca pensie a data de 5 dec 2019 a avut loc al 2-lea termen la proces unde minorii au fost audiati de catre jusecatoare si grefiera..urmatorul termen fiind pe 30ian 2020.eu nu am fost acceptat ca martor in schimb un martor verisoara primara cu tatal.concubinei care prima data a fost trecuta ca martora pt concubina s-a schimbat si a fost citata ca martora impotriva ei si audiata binenteles
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2019
adrian45, utilizator
si nu au mai vrut sa i duca inapoi

Trebuia sa fi cerut atunci in instanta inapoierea copiilor de la persoane care ii tin fara drept.
Acuma, ce aveti de facut e sa luati procesul in serios, sa va luati avocat..
am sunat si la politie pt ca concubina a primit amenintari ca daca incearca sa mearga dupa copii o vor bate si i vor rupe picioarele din partea politiei ni sa spus ca ei nu intervin in asa ceva si sa rezolvam in instanta..a fost sesizata si protectia copilului pt faptul ca minorii sunt tinuti de catre bunici si pierd anul scolar..si nu s-a intreprins nimica.
eu voiam sa stiu daca audierea minorilor care s-a facut in data de 5dec este legala...nefiind de fata nici o persoana de la autoritatea tutelara sau protectia copilului..audiwrea fiind facuta de catre judecatoare si grefiera..
Nefiind vb de copii abuzati sau neglijati, nu e necesar prezenta unui psiholog..

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in noul cod civil georgescu sorin georgescu sorin Am un caz la un prieten. Fosta concubina cu care are un copil minor de 4 ani si care lucreaza in Italia a deschis proces civil pt. pensie alimentara,cerand ... (vezi toată discuția)
La cine rămân copiii? Familiamea Familiamea Bună ziua! Dintr-o relație de concubinaj de 6 ani, au rezultat 3 copii (gemeni de 2 ani și jumătate prin Fiv și o bebelina de 5 luni, toți recunoscuți ... (vezi toată discuția)
Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu mi se permite să îl iau în programul de vizită și e alienat. cum pot rezolva problema? yo85 yo85 În urma divorțului domiciliul copilului a fost stabilit de instanta, cu acordul meu la mama care locuiește cu părinții ei. De o jumătate de an mama și-a ... (vezi toată discuția)