avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vârstă pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vârstă pensionare

Buna ziua.Sunt născut in 1965/12/12 am o vechime de 20 de ani grupa 1 munca deosebit de grea ( forjor) as dori sa stiu cand pot iesi la pensie.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Viorica Mincu , utilizator 16:10, 29 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Grupa I de munca a fost pana la 31/03/2001.
Precizati:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune aceasta.
Stagiul total de cotizare realizat 30 de ani 8 luni 19 zile. Din care : in sistemul public : in condiții normale de munca 2ani 0 luni 24 zile. In condiții deosebite de munca 1 an 4 luni si 14 zile.In grup 1,(Legea nr.3/1977 17 ani 2 luni si 15 zile.Stagiu aferent grupe/condiții de muncă 8 ani si 9 luni.perioade asimilate 1 an 3 luni si 26 de zile. Am lucrat 20 de ani in acelasi loc grupa 1 ca forjor. La 55 mi sa spus ca ies la pensie .am facut dosarul dar mi l_au respins.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
Viorica Mincu, utilizator

Carp Mircea a scris:

Grupa I de munca a fost pana la 31/03/2001.
Precizati:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune aceasta.

Bună seara! Stagiul total de cotizare realizat 30 de ani 8 luni si 19 zile.Stagiul total de cotizare realizat din care 30 de ani 8 luni si 19 ....1In sistemul public din care: in condiții normale de muncă 2 ani 0 luni si 24 zile. In condiții deosebite de muncă 1 an 4 luni si 14 zile.In grupa 1(legea nr 3/1977). 17 ani 2 luni si 15 zile.Stagiu aferent grupe/condiții de muncă 8 ani si 9 luni .perioade asimilate 1 an 3 luni si 26 de zile..Am lucrat 20 de ani ca forjor in același post.Mi sa spus ca la 55 sa_mi fac dosarul .Dosar respins.
Nu sunt indeplinite conditiile de stagiu complet de 35 ani pentru a se beneficia de reducerea varstei cu 8 ani si 10 luni.
Din prima postare se intelege ca este vorba despre un barbat.

Carp Mircea a scris:

Nu sunt indeplinite conditiile de stagiu complet de 35 ani pentru a se beneficia de reducerea varstei cu 8 ani si 10 luni.
Din prima postare se intelege ca este vorba despre un barbat.
Da este sotul meu va mulțumim pentru raspunsul dat . Sărbători fericite si liniștite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când poate ieși la pensie Alex 640 Alex 640 Născut în anul 1961 sex masculin, a lucrat la petrol la sonda are și grupa a doua are 19 ani de munca la petrol fără grupa plus doi ani la o alta firma. ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare! Mariano27 Mariano27 Buna ziua!Mama mea a primit astazi decizia de pensionare 07.02.2019.Ea a lucrat la o firma stat 16 ani 10 luni si 9 zile in perioada 22.08.1974 pana in ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)