avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime Anglia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime Anglia

Buna ziua! Va adresez aceasta intrebare, repectiv speta, in numele sotului meu. Incepand cu anul 2014 lucreaza ca lider de echipa si sofer la o companie in Anglia. Doreste sa revina in Romania si sa se angajeze la o firma care ii cere minim 3 ani ca sofer profesionist, ani dovediti prin adeverinta de la ITM. Intrebarea mea este...cum poate echivala, daca se poate spune asa, anii lucrati in Anglia ca sofer avand in vedere ca aceasta companie englezeasca ii poate elibera doar o adeverinta semnata(fara stampila) cu stagiul de cotizare si perioada lucrata, nu si cu fisa postului. Care ar fi alta varianta ca sa poata dovedi vechimea ca sofer profesionist de acolo? Mentionez ca in toata aceasta perioada a platit in Romania contributia individuala de asigurari sociale iar inainte de a lucra in Anglia, a lucrat in Romania in cu totul alte sectoare de activitate. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2019
mikiutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 30 Decembrie 2019
Adeverinta eliberata este dovada ca a lucrat acolo ...
Cunoasteti cazuri care s-au concretizat doar cu adeverinta aceasta? Are nevoie de dovada de la ITM, ori in evidentele ITM nu figureaza daca a lucrat in Anglia. Cum se procedeaza pt echivalarea vechimii?

Cornel Vasile a scris:

Adeverinta eliberata este dovada ca a lucrat acolo ...

Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2019
mikiutza, utilizator
In evidentele ITM-ului nu are cum sa apara ca a lucrat in Anglia.

Poate luati din Anglia si formularele E205 - Atestat privind cariera de asigurat în ...... si E207 - Certificat privind cariera asiguratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea vechimi in catrea de munca ? balisdanconstantin balisdanconstantin buna ziua as dori citeva lamuriri in ceea ce priveste inregistrarea vechimi in cartea de munca am lucrat in italia din 30 01 2007 /30 11 2009 , 13 03 2010 ... (vezi toată discuția)
Referitor la anii de vechime din italia Nic ro Nic ro Am 45 de ani și 10 ani de muncă în Italia. Intenționez să mă întorc acasă. Am cont online INPS dar pentru siguranța ce hârtii trebuie sa cer de la ... (vezi toată discuția)
Vechime in strainatate simona3 simona3 Buna ziua, As dori sa aflu cum se poate face dovada faptului ca ai muncit in strainatate ( Italia), in ultimii ani.Precizez ca nu imi trebuie aceasta ... (vezi toată discuția)