Sunt reclamanta intr-un proces privind exercitarea autoritatii parintesti. Tatal minorului a facut puscarie pentru trafic de droguri intr-o alta tara din UE. Cf art. 36(1) din legea 272/2004, alineat 7 aceasta infractiune constituie un motiv pentru a fii decazut din drepturi. In cazierul din Romania nu apare inscris nimic, fie s-a prescris condamnarea, fie nu a fost transmis in Romania. Cum ar trebuii sa sune o petitie pe care sa o inaintez catre Ministerul Justitiei sa solicite sentinta din acea tara? Si ar trebuii sa solicit raspunsul catre mine ca si reclamanta sau sa fie transmis raspunsul la judecatoria unde se deruleaza procesul?
Luni, în 6 ianuarie, sunaţi dvs. la Min.Justiţiei, există pe site-ul ministerului numerele de telefon a diverse servicii. Vorbiţi la "Relaţii cu publicul", vă exprimaţi păsul, de acolo vi se va face legătura cu serviciul competent să vă dea lămuriri.
Chiar astazi m-am prezentat personal la Ministerul Justitiei de unde am tot fost plimbata pe la 2-3 departamente ca intr-un final sa mi se spuna sa depun o petitie la registratura ca va ajunge cu siguranta unde trebuie. Nu mi s-a spus daca este posibil sa obtin o astfel de informatie si nici cum ar trebuii sa sune petitia.
Scrieţi acea petiţie aşa cum vi s-a indicat.Scrieţi: Subsemnata::......... vă rog să-mi facilitaţi obţinerea informaţiei privind perioada de detenţie a....din statul.... în perioada .... pentru infracţiunea de....
Acest document îmi este necesar în instanţă, în dosar nr....
Dvs., în Întâmpinarea pe care o depuneţi în instanţă sau la propunerea de probe, solicitaţi instanţei să ceară informaţiile de mai sus-asta prelungeşte mult şi bine procesul, fiindcă instanţa face cererea tot prin Min. justiţiei şi cei de acolo, aşa cum aţi constatat, uită pentru ce iau salarii speciale.
Scrieţi o petiţie şi la ambasada din Bucureşti a ţării unde a fost condamnat, poate vă ajută cei de acolo.
Pentru traficul de droguri, reabilitarea judecătorească, adică ştergerea cazierului, are loc odată cu expirarea perioadei de încercare;asta depinde de sentinţa pe care a executat-o în respectiva ţară, poate a trecut deja perioada de încercare.
Instanța, prin intermediul Ministerului Justiției, poate solicita o astfel de informație. Ce poziție a avut pârâtul față de ceea ce afirmați referitor la condamnarea pentru trafic de droguri ? A negat prin întâmpinare existența condamnării ?
Furt de identitate
Eegenu
Buna seara ! In urma cu cateva luni am facut o cerere pt autorizatie de arma la inspectoratul de politie din judetul in care locuiesc. Intr-un final dupa o ... (vezi toată discuția)