avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire

Am avut un dosar pe rol, unde am contestat un p.v. al politiei locale, am pierdut, s-a respins si apelul, am solicitat revizuirea dosarului, a fost admisa revizuirea.
Ce se intampla mai departe, se rejudeca, se trimite din nou la tribunal, judecatorie?
Cel mai recent răspuns: Decebal58 , utilizator 15:03, 7 Ianuarie 2020
1. Depuneti cererea de revizuire unde mentionati motivul revizuirii plus taxa de timbru de 100 lei .
2. Daca este admisa cererea de revizuire se pune pe rol si da, se judeca.
3. Simplu fapt ca admite revizuirea nu inseamna ca gata se judeca de la sine.
4. Depinde de noile probe sau in functie de articolul invocat pentru revizuire luati legatura cu un avocat, fie si cu titlu informativ, daca nu pentru reprezentare.
Multumesc pentru raspuns...dar, am precizat ca, am depus cerere de revizuire, m-am prezentat la ,,revizuire,,, am primit hotararea in care se specifica ca, a fost admisa revizuirea....
Ce se intampla mai departe?
Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2019
Decebal58, utilizator
La judecarea revizuirii cum spuneti dvs ce vi s-a spus? Ati primit abrobarea/hotararea de revizuire. dar io sa primiti citatie. Ati depus taxa de 100 lei pentru revizuire? Ati facut intampinare/cerere de revizuire exact cu acest titlu? etc?
Da, am primit hotărârea, a fost admisa revizuirea, cu mențiunea ca, a fost respins un capăt de cerere, respectiv de trimitere a dosarului la ÎCCJ, pentru faptul ca, exista hotărâri contrare, am achitat la început taxa de 100 lei...

Corina89 a scris:

La judecarea revizuirii cum spuneti dvs ce vi s-a spus? Ati primit abrobarea/hotararea de revizuire. dar io sa primiti citatie. Ati depus taxa de 100 lei pentru revizuire? Ati facut intampinare/cerere de revizuire exact cu acest titlu? etc?

Ora estimata: 12:00
Complet: C33 Apel-CV
Tip solutie: Admite revizuirea
Solutia pe scurt: Admite cererea de revizuire. Completează decizia nr. 2877/05.09.2019 a Tribunalului Bucureşti pronunţată în dosarul nr. 23246/4/2018 în sensul că respinge cererea de sesizarea a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept ca inadmisibilă. Definitivă. Pronunţată, azi, 18.11.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 4600/2019 18.11.2019

Alte discuții în legătură

Revizuirea Decebal58 Decebal58 Ce se intampla mai departe, cand este admisa revizuirea? Mai exista vreo cale de atac, dupa revizuire, daca da, care este termenul si actul normativ? Cu ... (vezi toată discuția)
As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema eu am facut contestatie ... Ralucaralu91 Ralucaralu91 As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema eu am facut contestatie la o amenda si la o suspendare de permis mia dat permisu sa solutionat cazul in instanta ... (vezi toată discuția)
Grupa 1 de munca la cfr sa - infrastrctura shoni17 shoni17 Inteleg ca problema recunoasterii grupei 1 de munca la CFR infrastructura, anterior datei de o1.o4.2001 pentru reducerea varstei de pensionare, la personalul ... (vezi toată discuția)