avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interesat - cazier curat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interesat - cazier curat

Am fost condamnat la 1,6luni cu suspendare si 3ani termen incercare in 2006 cind scot cazierul mi se trece tot in el ce trebuie sa fac sau cum pot sa fac sa am un cazier curat nu am mai avut de atunci nici o abatere si mi-am platit si tot ce am avut de plata multumesc ptr raspuns nu ma pot angaja din cauza cazierului va rog indrumatima ce sa fac
Bună ziua.

Pentru a beneficia de un „cazier curat”, dacă ceea ce spuneți dvs. este conform cu situația reală, puteți să vă adresați instanței de judecată, cu o cerere de reabilitare, potrivit art. 166 și urm. Cod Penal.

Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a săvârşit o altă infracţiune în intervalul de timp prevăzut în art. 166;
b) a achitat integral cheltuielile de judecată şi şi-a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când acesta dovedeşte că nu a avut posibilitatea să le îndeplinească sau când partea civilă a renunţat la despăgubiri.
Art. 166 stabilește, ca și termene ce necesită a fi împlinite, după cum urmează:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii;
d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei sau a liberării condiţionate.
Dacă am vedea hotărârea de condamnare și ultimul cazier ce vi s-a eliberat, v-am putea spune dacă soluția asupra cererii de reabilitare judecătorească are șanse de a fi admisă.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
La cum prezentati situatia, in cazul dvs a intervenit reabilitarea de drept.
Mergeti sa socoateti cazierul sa vedeti daca mai apare ceva.
Daca apare, solicitati unitatii de politie stergerea mentiunilor referitoare la condamnarea respectiva, deoarece a intervenit reabilitarea de drept. Daca nu vi se sterg in urma solicitarii, trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care sa sa se constate intervenita reabilitarea de drept.
In cazul dvs nu se formuleaza cerere de reabilitarea judecatoreasca.

~ final discuție ~