avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna ziua
Am semnat un contract individual de munca in data de 01.11.2009 (in 3 exemplare) inca nu am primit o copie de la angajator stampilata de ITM . Intrebarea mea este daca exista vreo lege prin care angajatorul este obligat sa-mi trimita aceasta copie stampilata de ITM ? Stiu ca este obligat sa inregistreze CIM in 20 de zile maximum de la data semnarii la ITM .Nu am posibilitatea sa merg la ITM Bucuresti pentru ca locuiesc in Baia Mare , nu stiu daca sunt angajat sau nu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 6 Decembrie 2009
Incercati sa-i contactati telefonic pe cei de la ITM; daca le spuneti CNP-ul va pot spune care este situatie dvs.
1. In CIM, la la litera N(3) scrie: "Prezentul contract de munca s-a incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte". Deci aceasta spune ca angajatorul este obligat sa va dea un exemplar si dvs.
2. Incercati mai intati sa luati legatura cu serviciul de resurse umane al firmei si sa cererti sa vi se dea un exemplar, inregistrat la ITM.
3. Puteti sa trimiteti si o scrisoare la ITM Bucuresti si sa cereti o copie dupa CIM.
Pana vine raspunsul la solicitare (mai ales ca trebuie platita si acea taxa prevazuta de Ordinul nr.1323/2009 ) o sa dureze ceva timp ... :)

Ar putea merge la ITM Maramures si sa solicite sa verifice in baza de date a Revisalului daca are c.i.m. inregistrat ... :)
Sunteti mai in miezul lucrurilor; mai am de invatat de la dvs. Insa, e posibila si solutia oferita de mine? Ma gandesc ca un functionar ar putea sa nu raspunda gandindu-se ca nu stie cine e la celalalt capat al telefonului.
Iulian Manea a scris:

Sunteti mai in miezul lucrurilor; mai am de invatat de la dvs. Insa, e posibila si solutia oferita de mine? Ma gandesc ca un functionar ar putea sa nu raspunda gandindu-se ca nu stie cine e la celalalt capat al telefonului.


Nu este vorba despre asta , dar cunosc foarte bine activitatea ITM-urilor ... iar la telefonul de la ITM Buc raspunde inspectorul de servici care nu are posibilitatea de a verifica in baza de date intrucat nu are decat un birou si un telefon ;) , si de aceea am propus si cealalta varianta :)

Alte discuții în legătură

Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la itm? ioana2525 ioana2525 Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ... (vezi toată discuția)
Act aditional contractului de munca alonso_first_one alonso_first_one Actul aditional se semneaza in 2 exemplare pentru ambele parti.Care sunt aceste parti?ITM si angajator sau angajator si angajat,angajatului i se doar o copie ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare conf. art. 79 ContSters47405 ContSters47405 Decizia de incetare a contractului de munca conform art. 79 ( demisie ) se comunica angajatului? (vezi toată discuția)