avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar handicap copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar handicap copil

Buna ziua, in urma depunerii dosarului de handicap am primit neincadrarea in grad de handicap pe motiv ca diagnosticul copilului nu este prevazut in lege, cu toate ca in actele medicale depuse la dosar reiese ca are in diagnostic care ii permite incadreaza in grad. Ce este de facut in aceasta situatie? Pt o contestatie se merge in instanta? Tr sa angajez un avocat? Pe cine chem in instanta ?Si ca va dura tot procesul?
Va multumesc! La multi ani tuturor si un 2020 mai bun!
Cel mai recent răspuns: Crystyana30 , utilizator 19:55, 3 Ianuarie 2020
De unde știți că diagnosticul este trecut în nomenclatorul DGASPC ca handicap`? Aveți o probă certă, un document scris`?
Fără probe nu veți avea câștig de cauză în instanță.
Din actele medicale reiese ca are inceput de insuficienta renala, analize ce tin de partea renala modificate si un rinichi ne functional. Conform lg se incadreaza doar ca, in certificatul medical emis de specialist nu este trecuta si insuficienta renala ci un alt diagnostic cu care nu se incadreaza. Motiv pt care doresc sa contesc aceasta decizie. Iar DGSAPC mi-au sugerat sa merg in instanta ca nu mai exista o Alta comisie de reevaluare
Contestația se depune la TRIBUNAL la instanța de contencios administrativ.
Poate dura un an sau doi ani procesul.
Dacă vă descurcați singură nu este obligatoriu să vă angajați avocat.

Dacă vina este a medicului specialist că nu a trecut diagnosticul corect, nu veți avea câștig de cauză în instanță, deoarece nu este vina Comisiei de la dgaspc..

Dumneavoastră chemați în judecată COMISIA de EVALUARE a PERSOANELOR MINORE cu HANDICAP.

Copilul e minor`?

Poate ar fi mai favorabil să mergeți la un alt doctor NEFROLOG și să faceți un nou dosar cu o nouă cerere de încadrare în grad de handicap.
Explicați doctorului caza care a dus la respingerea încadrări în grad de handicap, și să vă întocmească referatul conform analizelor medicale.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Dapix, utilizator
Multumesc mult pt informatii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Sotul meu in varsta de 38 de ani a fost diagnosticat la varsta de 16 ani cu poliartrita reumatoida. Boala e evoluat in tot acest timp dar fara a ... (vezi toată discuția)
Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)
Cum pot depune o contestatie in contencios administrativ? pista62 pista62 Am fost operat pe cord deschis.Sunt pensionat de boala si am facut dosar de handicap.Desi la bolile care se incadreaza la handicap accentuat sunt trei ... (vezi toată discuția)