avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG

Exista ong-uri care au putere legislativa peste ministere, peste institutiile statului, peste angajatii unei institutii din bani publici?
Exista ONG-uri care trec pragul limitei legislatiei actuale, Pe acest fapt poate fi ONG-UL dizolvat?
Prin ce articol din lege?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:46, 21 Aprilie 2020
Nu se intelege intrebarea. Niciun ONG nu are "putere legislativa" - numai autoritatile publice au. Exista asa-zise "autoritati delegate" care nu sunt ONG obisnuite dar nici ele nu au putere de a emite acte normative cu rang de lege si doar cu rang inferior si in niste domenii f. inguste...
Un ONG nu are cum "legifera" adica poate spune orice dar ce spune / predinte nu are forta juridica.... Ca sa fie dizolvat ar trebui sa actioneze cu incalcarea legii sau propriului statut... doar proclamand ca el poate emite acte cu putere normativa nu stiu daca e o ilegalitate, mai degraba o gluma proasta.... daca se rezuma la atat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de guvern/ordin de ministru? dirk101 dirk101 In lipsa oricarei experiente cu legea sau probleme legislative, incerc sa aflu ce este o ordonanta de guvern, ce este un ordin de ministru, si care este ... (vezi toată discuția)
Putere publica Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Potrivit art. 2 alin. 1 lit. c din Legea nr. 554/2004, prin act administrativ se înţelege actul unilateral cu caracter individual ... (vezi toată discuția)
Angajatii oficiilor postale sunt functionari publici? Muresan Felicia Muresan Felicia Va rog sa-mi spuneti, daca functionarii de la ghiseele postale sunt functionari publici?Comportamentul lor cam lasa de dorit si as dori sa stiu de ce ... (vezi toată discuția)