avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Bună ziua !
Doresc să aflu până la ce vârstă se acordă stimulentul de inserție pentru un copil sănătos ! Soțul meu primește de la nașterea copilului stimulent de inserție ( nu a intrat in ccc) și eu știam că trebuie să primim până la 2 ani, copilul are 2 ani si 7 luni și am primit și în aceste 7 luni !
Oare este greseala lor? Nu trebuia să primim și aceste 7 luni?
Cel mai recent răspuns: Berceanus , utilizator 08:06, 6 Ianuarie 2020
Buna ziua,Potrivit reglementărilor legislative în vigoare, poate primi stimulent de inserţie oricare dintre cei doi părinţi care se află în concediu pentru creşterea copilului (doi ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap) şi care se întoarce la muncă mai devreme, Poate fi o greșeală ,mai bine întrebați ,este posibil să înapoiați sumele încasate în aceste 7 luni.
Berceanus a scris:

Bună ziua !
Doresc să aflu până la ce vârstă se acordă stimulentul de inserție pentru un copil sănătos ! Soțul meu primește de la nașterea copilului stimulent de inserție ( nu a intrat in ccc) și eu știam că trebuie să primim până la 2 ani, copilul are 2 ani si 7 luni și am primit și în aceste 7 luni !
Oare este greseala lor? Nu trebuia să primim și aceste 7 luni?

Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Daca sotul a solicitat direct stimulent fara a mai intra in CCC, stimulentul de insertie se acorda pana laimplinirea varstei de 2 ani de catre copil.
Da, clar este o greșeală ! Vă mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal + concediu lauzie Minodora_Vlad Minodora_Vlad Buna seara...sunt insarcinata si data probabila a nasterii este pe 21 martie si as vrea sa intru de acum in concediu prenatal...ma intereseaza sa stiu daca ... (vezi toată discuția)