În ce condiții se acordă stimulentul de inserție? Soțul meu vrea să intre în ccc cu două luni înainte de a împlini copilul doi ani, și mi s-a spus că dacă face asta eu nu mai am dreptul la stimulent
Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la stimulentul de insertie si sper sa gasesc solutia aici. Eu am fost pana recent in concediu de crestere a copilului. M-am intors in activitate cu 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Si stiam ca aceasta e conditia pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
Totusi, sotul meu si-a suspendat contractul fiindca vrea sa intre el in concediu de crestere copil (despre care stiam ca are cel putin o luna dreptul) pentru ultimele 2 luni pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
La primarie am vorbit cu o doamna si mi-a zis ca daca tatal sta ambele luni eu nu mai am dreptul la stimulent, Este adevarat? Credeam ca in lege e specificata doar conditia de reintoarcere cu 60 de zile inainte.
Ma puteti lamuri si pe mine?
Multumesc!
Este adevarat ... art.12 din Normele de aplicare a OUG 111/2010 prevad : (7) În situația prevăzută la alin. (1) indiferent dacă celălalt părinte alege sau nu să beneficieze de concediul de cel puțin o lună potrivit prevederilor art. 11 alin. (2) din ordonanța de urgență, pe această perioadă stimulentul de inserție nu se acordă.
Eu vad altfel: cineva (parintii copilului) stau cu copilul acasa toata perioada de CCC. Teoretic ar trebui ca perioada stata in CCC sa fie un pic mai mica decat cei 2 ani legali.