În ce condiții se acordă stimulentul de inserție? Soțul meu vrea să intre în ccc cu două luni înainte de a împlini copilul doi ani, și mi s-a spus că dacă face asta eu nu mai am dreptul la stimulent
Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la stimulentul de insertie si sper sa gasesc solutia aici. Eu am fost pana recent in concediu de crestere a copilului. M-am intors in activitate cu 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Si stiam ca aceasta e conditia pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
Totusi, sotul meu si-a suspendat contractul fiindca vrea sa intre el in concediu de crestere copil (despre care stiam ca are cel putin o luna dreptul) pentru ultimele 2 luni pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
La primarie am vorbit cu o doamna si mi-a zis ca daca tatal sta ambele luni eu nu mai am dreptul la stimulent, Este adevarat? Credeam ca in lege e specificata doar conditia de reintoarcere cu 60 de zile inainte.
Ma puteti lamuri si pe mine?
Multumesc!
Pai sensul este ca daca tatal sta in CCC pana face copilul 2 ani nu se mai acorda stimulent, trebuie sa-si incheie concediul cu cel putin o zi mai devreme.
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.