avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... În ce condiții se acordă stimulentul de inserție? ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

În ce condiții se acordă stimulentul de inserție? Soțul meu vrea să intre în ccc cu două luni înainte de a împlini copilul doi ani, și mi s-a spus că dacă face asta eu nu mai am dreptul la stimulent

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la stimulentul de insertie si sper sa gasesc solutia aici. Eu am fost pana recent in concediu de crestere a copilului. M-am intors in activitate cu 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Si stiam ca aceasta e conditia pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
Totusi, sotul meu si-a suspendat contractul fiindca vrea sa intre el in concediu de crestere copil (despre care stiam ca are cel putin o luna dreptul) pentru ultimele 2 luni pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
La primarie am vorbit cu o doamna si mi-a zis ca daca tatal sta ambele luni eu nu mai am dreptul la stimulent, Este adevarat? Credeam ca in lege e specificata doar conditia de reintoarcere cu 60 de zile inainte.
Ma puteti lamuri si pe mine?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 10 Iulie 2018
Pai sensul este ca daca tatal sta in CCC pana face copilul 2 ani nu se mai acorda stimulent, trebuie sa-si incheie concediul cu cel putin o zi mai devreme.
Este gresit ...

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Corinaona31 Corinaona31 Cand trebuie sa ma intorc la servici pt a beneficia se stimulent de insertie caci sotul nu sta o luna in concediu? (vezi toată discuția)
Stimulent inserție adrianaa.alina adrianaa.alina Buna ziua! Momentan sunt in concediu de creșterea copilului, acesta va împlini 2 ani pe 9 martie 2019. Tatăl nu dorește să își ia luna de concediu. În ... (vezi toată discuția)