avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta nemotivata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta nemotivata

Buna ziua. Am o sentinta in proces de partaj care a durat 3 ani, sentinta pronuntata in iul 2019 si inca nu s-a motivat hotararea respectiva .(dupa 5-6 luni . Am facut deja doua cereri de urgentare a motivarii, Dureaza asa mult ? Ce pot face in continuare ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:15, 4 Ianuarie 2020
Buna seara,
Da, dureaza avand in vedere incarcarea extrem de mare a instantelor.
Nu aveti ce face decat sa asteptati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti incerca și un memoriu către președintele instanței respective,uneori are efect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă cererile de urgentare nu produce efect, soluția este contestația privind tergiversarea procesului, potrivit art 522 și urm Cod Procedură Civilă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un termen pentru formularea motivarii? gpestean gpestean Buna ziua. Am avut un proces pentru care s-a dat hotararea in luna iulie 2018. De atunci tot asteptam motivarea. Am facut reveniri, fara niciun rezultat. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care ar fi termenul maxim în care o instanță civilă ... Adi Lungu Adi Lungu Bună ziua. Care ar fi termenul maxim în care o instanță civilă - judecătorie de sector - , trebuie să trimită părților motivarea soluției? Mă ... (vezi toată discuția)
In cat timp ar trebui sa se motiveze o sentinta? MYK272est MYK272est Buna ziua! Intrebarea mea este care ar fi timpul in care ar trebui sa primesc sentinta motivata prin posta, tinand cont ca aceasta s-a pronuntat la data ... (vezi toată discuția)