avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cumparare casa cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cumparare casa cu credit ipotecar

Salutare!
Pe viitor ma gandesc ca s-ar putea sa ma folosesc de posibilitatea de a cumpara o casa printr-un credit ipotecar. Intrebarea mea este urmatoarea:

Eu as vrea sa cumpar un teren si sa construiesc casa de la 0, dupa placul meu. Se poate face asta avand in vedere ca vreau sa accesez un credit ipotecar? Adica la finalul constructiei sa fie ipoteca pe casa si teren dar sa primesc din partea bancii toti banii pentru achizitionarea terenului, materialelor de constructii, forta de munca, etc.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 21:44, 5 Ianuarie 2020
Bineinteles, cu urmatoarele mentiuni:
- niciodata banca nu finanteaza 100% valoarea constructiei - de regula, finanteaza 75-85% din valoare
- sunt putine banci care la momentul de fata finanteaza achizitia terenului, fara constructie. Majoritatea, solicita sa aveti deja terenul
- cat timp se pune ipoteca pe teren + constructia in curs, de la majoritatea bancilor sa va asteptati sa vi se solicite documente justificative pe (aproape) toata suma contractata. Sansele sa faceti "la negru" sau "cu prieteni" sunt minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea de sub ipoteca mnlch.catalin mnlch.catalin Socrul meu si-a facut un credit ipotecar, punand la bataie tot(casa + teren). Pt a putea sa construiesc eu cu sotia casa pe o bucata de teren, am avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)