avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA si angajat - declaratie unica?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA si angajat - declaratie unica?

Buna ziua

Angajat full time, profesor cu salariu - totul ok

Sunt si PFA si am prestat pe 2019 activitati cu un venit brut de 6000RON (total pe tot anul in perioade variate - traduceri etc)

Incerc sa bag la ANAF declaratia unica dar imi tot baga CAS in valoare de 1500 RON (25%) si nu am optiunea sa o scot, nu am nici optiunea sa demonstrez ca am platit CAS prin angajator

Intrebarea este daca pot face ceva, in mod normal eu sunt peste plafon deci ar trebui 10% dar pentru ca nu pot sa imi declar jobul in minunata declaratie imi baga venitul pe PFA sub plafon deci 25%

S-a mai confruntat cineva cu asta, stie ce sa fac, un sfat va rog?
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 23:22, 5 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are important faptul daca pe pfa va trebui sa platiti sau nu contributiile sociale, daca mai aveti in acelasi tjmp in alta parte si un alt contract de munca valabil.
Daca sunteti peste plafon deci trebuie sa platiti obligatoriu cass 10% si cas 25%.

Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Va multumesc frumos pentru raspuns domnul Neagu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)
Colaborare profesori - ce fel de contract? traineranastasia traineranastasia Bună ziua, Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns: În martie 2019 am deschis un centru de limbi straine, un SRL. Pana acum am lucrat numai eu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac si freelancing la o firma din strainatate. eloquent eloquent Buna ziua! Daca am deja un job full-time in Romania in domeniul IT, si vreau sa fac si freelancing la o firma din strainatate (tot in domeniul IT), ce taxe ... (vezi toată discuția)