avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comodat perioada nelimitata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comodat perioada nelimitata

am o societate care functioneaza intr-un imobil situat la parterul unui bloc.Am incheiat cu proprietarii un ctr de comodat pe termen nelimitat.Ctr este incheiat in fata ofiterului ORC si aprobat de Judecatorie.M-a dat afara abuziv, a schimbat yala si mi-a sechestrat marfa impreuna cu toate actele si cu casa de marcat fara a fi eu prezenta.Ce pot face mai departe?
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 15:30, 23 Aprilie 2010
Contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului.

Incetarea unui contract de comodat poate suverni la expirarea termenului contractual ori la data expirarii trebuintelor comodatarului , deci dumneavoastra nu va incadrati aici .

Contractul de comodat poate inceta inainte de termen, prin hotarare judecatoreasca, daca se dovedeste o trebuinta mare si neprevazuta a comodantului .

Un contract de comodat poate inceta si prin reziliere:

- ceruta instantei de judecata conform regulilor de drept comun ( de exemplu nerespectarea destinatiei bunului)
- de drept, daca partile au prevazut o clauza corespunzatoare in contract.
- ca urmare a mortii comodatarului , adica a celui care a preluat imobilul .

Din ce ati relatat dumneavoastra este evident ca avem de-a face cu infractiunea de furt , chiar furt calificat .

Furtul este definit în Art. 208 din Codul Penal al României, în Titlul III, Infracţiuni contra patrimoniului, ca fiind: Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept. [1] Conform Codului penal, fapta se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.

În spiritul Codului penal, se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.

Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.

O variantă mai gravă, cu pericol social mai ridicat, prevăzută în Art. 209, o constituie furtul calificat.

Furtul calificat se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani şi este definit ca furtul săvârsit în următoarele împrejurări:

- de două sau mai multe persoane împreună;
- de o persoană având asupra sa o armă sau o substanţă narcotică;
- de către o persoana mascată, deghizată sau travestită;
- asupra unei persoane aflate în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau de a se apăra;
- într-un loc public;
- într-un mijloc de transport în comun;
- în timpul nopţii;
- în timpul unei calamităţi;
- prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase,

Cred ca trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa va indrume cum sa procedati in continuare .
V-au notificat anterior sau pur si simplu v-au schimbat yala?
Pentru sechestrarea marfii faceti plangere la politie.
E bine sa consultati un avocat mai inainte pentru a se stanbil care sunt infractiunile.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu mi-a notificat nimic inainte...pur si aimplu m-a dat afara de fata cu politia care l-au sfatuit sa schimbe yala...pentru ca proprietarul are rude in politie...maine ma voi intalni cu un avocat si voi discuta, multumescmult.Am omis sa va spun ca in continuare imobilului este o anexa lipita de apartament pentru care proprietarull si-a dat acordul sa o construiesc, pentru care eu am facut concesiune pe firma, este intabulata si are nr cadastral pe numele firmei.Concesiunea este pe 10 ani.
Nu au procedat legal.Au actionat abuziv.
Succes.
buna ziua, revin pentru aceasta problema cu o intrebare:dosarul a venit de la politie cu aviz de neurmarire penala(nici nu ma asteptam sa vina altfel avand in vedere ca familia celui care a intrat abuziv lucreaza in politie), s-a dus avocatul meu la procuror si raspunsul pe la care l-a dat aceasta la intrebarea de ce nu s-a decis de catre politie urmarirea penala a fost ca sediul unde aveam firma si unde a intrat abuziv avea datorii la administratie de 500 ron,este normal asa ceva?banii vor fi platiti, el mi-a intrat abuziv, am toate produsele acolo, casa de marcat, acte....Am facut 3 notificari pentru a ne intalni ca sa ne intelegem si nu au venit la intalnire cu toate ca ei declarasera la politie ca vor sa se impace.Ce este de facut?va rog frumos sa ma sfatuiti
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
cristinaeli, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt? ContSters22096 ContSters22096 va expun urmatoarea situatie: intre 2 soc comerciale a existat un contract de comodat. comodatarul a utilizat spatiul comodantului o perioada (pana la ... (vezi toată discuția)
Concubinul a furat din apartamentul meu mai multe lucruri, din care unele de valoare. cum se pedepsește acest lucru și ce măsuri pot fi luate împotriva lui? Maricoj75 Maricoj75 Menționez ca am cumpărat un apartament in timp ce stăteam in concubinaj cu prietenul meu.Cum ap era de renovat cheile le ținea doar el ,domnul ce se ocupa ... (vezi toată discuția)
Intrarea prin efractie sau violarea de domiciliu...nu stiu !!! 321 321 Cum se pedepsesc. la ora asta. cele doua ? Cineva ma acuza PE NEDREPT ca am intrat cu chei potrivite in casa si nu am facut altceva decat sa ii umblu in ... (vezi toată discuția)