avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drept proprietate

Buna ziua,
Va rog mult un raspuns daca este posibil.
Un Muzeu de stat din Romania mi-a publicat, pe site-ul lor, imaginea unei piese (avand grad de unicitate), din colectia personala, fara acordul meu scris, indicand ca este "colectie particulara".
a - preluarea si republicarea acestei imagini a respectivei piese, de pe Internet - online este legala fara a avea un acord / accept incheiat cu detinatorul legal ?
b - un Muzeu este obligat, prin lege, sa precizeze concret, cu acuratete, proprietarul de drept al acelei piese ?
c - este posibila actiune de succes in justitie, pentru daune morale ?
Va multumesc cu consideratie, George

Alte discuții în legătură

Ril. daune morale. litigii de muncã. rodica_post rodica_post RIL. Daune morale. Litigii de muncă. ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE- SECŢIILE UNITE - DECIZIA Nr. XL (40)din 7 mai 2007 Publicat in ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o plangere impotriva unui ziar local online sa tina minte! Cristiansas Cristiansas Buna numele meu este Cristian si as vrea daca se poate cineva sa ma indrume in problema urmatoare... Acuma 3 zile un baiat de 30 de ani a ajuns intr-o stare ... (vezi toată discuția)
Postare pe internet video si poze fara acordul tuturor participantilor Cs    B Cs B Buna ziua. M-am gasit intr-o situatie recent care m-a pus pe ganduri. M-am gandit ca cineva de aici stie mai multe despre cazuri de acest gen si poate sa ma ... (vezi toată discuția)