avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransarea centralei termice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransarea centralei termice

Buna ziua
La etajul 7 este instalata o centrala termica,dar proprietarul nu este acasa sa-i dea drumul si eu am in casa foarte frig(locuiesc deasupra).Am racit atat eu cat si copii din cauza acestui lucru,podeaua este foarte rece,peretii au inceput sa faca iegrasie(am zugravit in urma cu 1 an in toata casa) si as dorii sa stiu cum pot face sa fie debransata si sa se rebranseze la sintemul clasic(cel de la bloc)sau ce as putea face in continuare.Mentionez ca am vorbit de cate ori am putut cu proprietarul dar acesta face tot cum vrea el(cand a venit sa-i dau semnatura a zis ca vom avea caldura si nu vor fi probleme).Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
titosexos, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:59, 27 Ianuarie 2020
1-Aparitia egrasiei poate fi generata de mai multi factori=izolatie defectoasa,lipsa aerisire,etc
2-Nu aveti temei legal sa obligati proprietarul sa se rebranseze la sistemul centralizat de incalzire
Egrasia poate apare si din cauza frigului in camera.
Cand a venit sa-i semnez a zis ca nu vom avea nici o problema cu caldura dupa care la o perioada de 2 ani a inceput aceasta problema.
Va sfătuiesc sa luati legatura cu un avocat. Ar fi bine sa-i faca vecinului o scrisorica si, in caz ca nu se remediaza, actionat in instanta.

Art. 30 L196/2018
(4) În cadrul proprietății individuale, proprietarul are obligația să păstreze și să întrețină în stare de funcționare și siguranță spațiile interioare, echipamentele și instalațiile din dotarea tehnică a proprietății individuale, respectiv instalațiile sanitare, de încălzire, canalizare, alimentare cu energie electrică, gaz, apă, precum și altele de această natură, pe cheltuiala sa, astfel încât să nu aducă prejudicii celorlalți proprietari din condominiu.
(5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
CipM, utilizator


titosexos a scris:

Buna ziua
as dorii sa stiu cum pot face sa fie debransata si sa se rebranseze la sintemul clasic(cel de la bloc)sau ce as putea face in continuare.

Nu exista niici un temei legal prin care sa puteti obliga vecinul dvs. sa faca asa ceva. Nu exista nici o obligatie legala de a mentine o anumita temperatura intr-o locuinta. Sunt foarte multe cazuri asemanatoare cu al dvs. in toata tara , cred ca fiecare bloc are proprietari plecati afara.
Sunt si persoane virstnice care isi izoleaza calorifere in apartament si lasa caldura doar intr-o camera, pentru a supravietui financiar.

Singurul lucru pe care-l puteti face este sa investiti in izolarea termica a apartamentului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a blocurilor Marinela233 Marinela233 Cheltuielile cu \"izolarea termica a planseului peste subsol\" din cadrul \"reabilitarii termice\", sunt considerate cheltuieli comune, ca cele pentru ... (vezi toată discuția)
Participarea proprietarilor la cheltuielile de reparatii neranegrescu neranegrescu De 8 ani, 11 din cei 20 de proprietari din asocietie, detin legal centrale termice de apartament ( adica cu proiect, avize, acceptul pe semnatura al vecinilor ... (vezi toată discuția)