avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fuziune aosociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fuziune aosociatii de proprietari

Este posibila fuziunea a doua asociatii de proprietari prin "inghitirea" unei asociatii mici (30 ap.) de catre o asociatie mai mare?
In ce conditii se poate realiza aceasta?
Precizez faptul ca actuala conducere a asociatiei nu isi indeplineste atributiile conform legii, oamenii sunt nemultumiti si ar dori sa adere la o alta asociatie mai mare intrucat considera ca multe aspecte negative vor fi astfel inlaturate.
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Legiuitorul nu a prevazut institutia fuziunii asociatiilor de proprietari
Decat sa desfasurati demersuri acte si actiuni,modificari de documente,ar fi de preferat ca membrii proprietari sa convoace adunare generala,sa analizeze impreuna situatia,sa hotarasca daca se impune schimbarea echipei manageriale ,sa indeparteze aspectele negative din activitatea asociatiei de proprietari

Sunt de acord cu opinia expusa de catre @ynocentta.

Schimbati ce aveti rau/ce nu va convine pe-acolo si vedeti-va de treaba. O asociatie mai mica are si avantaje, dar si dezavantaje. daca vreti, le putem discuta.
Mai analizati, discutati si hotarati.
Succes!



Ideea este ca actuala echipa merge pe manipulare, urmarindu-și propriile avantaje. De exemplu Ședințele (pt care nu am vazut convocator, nu am vazut imputerniciri de reprezentare ale unor vecini pt care se voteaza, dar pe care nu i-am vazut niciodata) sunt un scandal monstruos si interminabil pt ca au 2 "prieteni" cu munchi și gura mare care insulta pe restul participantilor. Procesul-verbal nu se redactează în timpul ședinței și nu avem posibilitatea, noi "muritorii" de rand nici sa-l vedem vreodata, nu avem acces nici la documentele prevăzute de lege a fi puse la dispoziție când sunt solicitate. .... Și lista este foarte, foarte luuuuungă.......
Ideea fuziunii a apărut ca urmare a faptului ca nimeni, în afară de aceste personaje, nu dorește sa preia conducerea.


Adam Grecu a scris:


Sunt de acord cu opinia expusa de catre @ynocentta.

Schimbati ce aveti rau/ce nu va convine pe-acolo si vedeti-va de treaba. O asociatie mai mica are si avantaje, dar si dezavantaje. daca vreti, le putem discuta.
Mai analizati, discutati si hotarati.
Succes!





Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
rina2020, utilizator
1. Nu este nevoie sa mai dati "citate" - mai ales citate in intregime.
Toti participantii stiu ce au de facut...
2. Daca situatia este asa cum ziceti, cu atat mai greu o sa puteti face fuziunea. Este o intreaga procedura ce trebuie parcursa si daca nu aveti sustinere nu aveti sorti de izbanda.
Ce v-as recomanda: incercati sa stati de vorba cu cativa oameni seriosi si care ar vrea o oarecare implicare in as. prop.; la urmatoarea AG, incercati sa proppuneti alegerea unui nou com. ex. si a unui cenzor bun; incercati ca in noul com. ex. sa "intrati" 2-3 persoane serioase, sa aveti totul sub control.
Altfel, nu o sa puteti face mare lucru, decat sa asistati la continuarea a ceea ce se intampla si acum.
Solicitati ajutorul biroului / serviciului specializat din primarie - mai ales la A. Generala; dumnealor pot verifica daca AG a fost convocata legal sau nu si daca lucrarile se vor defasura conf. prev. legale.
La lucrarile AG trebuie invitate si org. de la politie din zona dvs. Sigur, invitatia trebuie facuta din timp si in scris (cu cel putin 10 - 15 zile inainte) de catre actuala conducere... sau un membru al com. ex. Cei cu "muschi" si "gura mare" vor sta linistiti - va asigur.
Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Adam Grecu, utilizator
Stimata doamna,

Lecturati atent dispozitiile legii 196/ 2018.

Nu este prevazuta institutia fuziunii , in cazul asociatiilor de proprietati.

Va sugerez sa convocati adunarea generala , sa examinati situatia concreta, respectiv sa se decida daca sunt necesare schimbari, in ceea ce priveste membrii, respectiv sa sa indeparteze deficientele din activitatea reprezentantilor asociatiei de proprietari.

Succes in demersurile pe care intentionati sa le realizati.

Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In stare de alerta hotararea adunarii generale poate fi inlocuita ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu In stare de alerta hotararea adunarii generale poate fi inlocuita cu hotararea comitetului executiv? Exista vreo reglementare in acest sens? Multumesc (vezi toată discuția)
Ca proprietar asociat într-o asociație de proprietari ,legal ... misu  stamate misu stamate Ca proprietar asociat într-o asociație de proprietari ,legal pot participa la ședințele de comitet ? Care articol din Legea 196/2018 îmi permite ? Pentru ... (vezi toată discuția)
Dacă nu se poate convoca adunarea generală in condițiile impuse ... Mainerici  Ctin Mainerici Ctin Dacă nu se poate convoca adunarea generală in condițiile impuse de pandemie, cine ia hotarîri in numele acesteia(ex . aprobarea bugetului, cuantumul sala ... (vezi toată discuția)