avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandire permis anulat

Buna seara,

Sunt si eu intr-o situatie delicata. Am avut permisul suspendat pe 3 lun pentru viteza. In perioada aceast am fost prins de doua ori conducand fara permis, mama mea a fost diagnosticata cu cancer in germania si am fost disperat,,,. In primul proces mi-au dat amanarea pedepsei de 7 luni cu inchisoarea si termen de supraveghere doi ani, in al doilea proces s-au contopit pedepsele si am primit 9 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani.
In momentul de fata nu am mai savarsit alte infractiuni si a trecut un an de la decizia definitiva a ultimului proces. M-am prezentat de curand la DRPCIV provincie pentru sustinerea examenulu de conducere, iar cei de la permise mi-au comunicat ca nu pot sa dau pentru ca nu am o decizie defintiva de reabilitate diin partea instantei.
A mai fost cineva in astfel de situatie? Nu cred pot depune asa ceva. Sunt disperat ca trebuie sa mi duc mama la Cluj la tratamente!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:18, 13 Februarie 2024
Bună ziua! Soțul meu a primit amenda penala, am achitat-o însă nu știm ce se va întâmpla cu permisul? Este anulat? Cum poate primi permisul din nou?
Permisul se anuleaza, trebuie dat un alt examen.
Articolul 24
(6) Persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condițiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obținerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate;
.........................
(6^1) Pentru prezentarea la examen în vederea obținerii unui nou permis de conducere, pentru categoriile avute anterior, persoana al cărei permis de conducere a fost anulat, aflată în una dintre situațiile prevăzute la alin. (6), trebuie să facă dovada că este aptă din punct de vedere medical.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare instanță susținere examen redobândire permis anulat alex.andrei alex.andrei Bună seara, Acum un an am fost prins conducând cu permisul suspendat, mai jos aveți hot. Instanței : Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca conducere fara permis maryusvalentin maryusvalentin Solutia pe scurt: În baza art. 335 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul Cărămidă Marius Valentin la ... (vezi toată discuția)
Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)