avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Semnatura verificare instruire periodica de SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Semnatura verificare instruire periodica de SSM

Buna ziua,
In cazul instruirii periodice de SSM, lucratorul semneaza la cel instruit, conducatorul locului de munca la cel care a instruit. Cine semneaza la cel care a verificat instruirea periodica? Fac mentiunea ca avem contract cu serviciu extern SSM. In legislatie se specifica ca aceasta verificare se face de catre seful direct al celui care face instruirea si prin sondaj de catre serviciile externe de protectie..... care vor semna fişele de instruire ale lucrătorilor, Nu imi este clar cine semneaza la verificare: seful direct, serviciul extern, sau amandoi?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:26, 6 Ianuarie 2020
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza in clar la
-art.96 (4) Verificarea instruirii periodice se face de catre seful ierarhic al celui care efectueaza instruirea si prin sondaj de catre angajator/ lucratorul desemnat/ serviciul intern de prevenire si protectie/ serviciile externe de prevenire si protectie, care vor semna fisele de instruire ale lucratorilor, confirmand astfel ca instruirea a fost facuta corespunzator.
Prevederea legala este clara - seful ierarhic superior verifica obligatoriu instruirea periodica iar ceilalati nominalizati pot verifica instruirea prin sondaj.
Modul in care se va face verificarea instruirii periodice se va stabili prin "programul de instruire testare" tinandu-se cont de riscurile locului de munca unde este angajat lucratorul instruit. Unitatea va stabili prin acest program periodicitatea verificarii instruirii.

ART. 96

(2) Intervalul dintre doua instruiri periodice si periodicitatea verificarii instruirii vor fi stabilite prin programul de instruire-testare elaborat la nivelul intreprinderii si/sau unitatii potrivit prevederilor art. 15 alin. (1) pct. 8, in functie de conditiile locului de munca si/sau postului de lucru.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi il verifica seful de birou si vreau sa stiu cine poate semna la verificare:LD, repr.SEEP sau ... (vezi toată discuția)
Completare fisa ssm iuga florina iuga florina Buna ziua, Cum se completeaza fisa SSM pentru seful de birou daca mai are un singur superior?La \"instruit semneaza seful de birou iar la \"cel care a ... (vezi toată discuția)
Verificare instruire periodica ssm alin1971 alin1971 Conform art.96 alin4 din normele L319/2006 \\"Verificarea instruirii periodice se face [u]de catre seful ierarhic[/u] al celui care efectueaza instruirea [u]si ... (vezi toată discuția)