avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Distribuire profil facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Distribuire profil facebook

Buna ziua, se pot lua masuri legale daca mi-a fost distribuit profilul de facebook( in poza de profil apar 2 copii minori) pe mai multe grupuri si mi-au fost aduse mai multe acuze si jigniri?
Se poate incadra la hartuire?
Plus ca imi trimite sms-uri in care denigreaza.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:09, 6 Ianuarie 2020
Dacă știți identitatea persoanei respective atunci puteti formula o acțiune în instanță privind apărarea dreptului la imagine prin care să solicitați persoanei respective încetarea actelor de denigrarea precum și obligarea acesteia la plata unor daune morale.
Luati legatura cu un avocat( recomandat sau de pe forum) pentru a-i prezenta toate probele pe care le aveti pentru a vedea dacă acțiune dvs poate fi una civilă sau penală.
În acest context, Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe constituie instrumentul juridic de care puteți și trebuie să vă prevalați de vreme ce această reglementare prevede că utilizarea unei opere (inclusiv fotografie) care conține un portret ,fără consimțământul persoanei reprezentate în acesta, constituie contravenție, sancționându-se cu amendă cuprinsă între 3.000 lei și 30.000 lei.Este astfel necesară înaintarea unei plângeri către poliție, pentru constatarea contravenției.
Mai mult decât atât, persoana care consideră că a suferit un prejudiciu prin folosirea unei fotografii în care este portretizată se poate adresa instanței pentru a solicita încetarea acțiunii păgubitoare și acoperirea prejudiciului suferit (de obicei moral).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire poză fără consimțământ pentru publicitate pe facebook PIC CATALIN PIC CATALIN Se poate da în judecată o firmă, pt că a folosit poze cu o persoană cu care nu avea contract, în mai multe postări pe facebook? (vezi toată discuția)
Folosirea unei poze de profil fara acord Daniel Moisil Daniel Moisil Buna ziua, O persoana din cadrul unui ONG(probabil) a folosit o poza de grup de la profilul meu de facebook pentru a critica si a aduce acuze unor persoane ... (vezi toată discuția)
Am ajuns pe internet un videoclip fara aprobarea mea Socaci Florin Liviu Socaci Florin Liviu Buna ziua,a fost pus pe rețelele de socializare un videoclip cu mine care eu nu vroiam să fie acolo adică ,eu eram la un bar si m-am îmbătat și cineva ma ... (vezi toată discuția)