avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz in serviciu

buna ziua,

art. 617 din OUG 57/2019 (codul admininstrativ) prevede la punctul (2):

2) Concursurile de recrutare şi promovare pentru ocuparea funcţiilor publice deconducere şi de execuţie organizate potrivit art. 618 se desfăşoară cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Acum, prin aceasta precizare, incalcarea HG 611/2008 devine abuz in serviciu? stiu ca nerespectarea legislatiei secundare de tipul HG nu este considerat abuz in serviciu dar prin aceasta referinta din codul administrativ, daca nu se respecta HG 611/2008 inseamna ca nu se respecta nici art 617, punctul 2 din OUG 57/2019 si devine abuz in serviciu? ce credeti?
va multumesc

Cel mai recent răspuns: overeat , utilizator 17:53, 30 Iulie 2020
ce credeti, aveti un raspuns la aceasta dilema? va rog sa raspundeti, domnilor avocati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Sunt funct.public din aug.2001.In dec.2009 am avansat in clasa I ,grad asistent.In dec.2012 se implinesc 3 ani si pot promova de la asistent la ... (vezi toată discuția)
Rezultat final concurs functionar public Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti in cazul urmatoarei spete: 1. la proba scrisa candidatul are un punctaj mai mare de 50 de puncte si este declarat admis 2. la interviu ... (vezi toată discuția)
Respins selectie dosare concurs administratie Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Respins la selectie dosare Consilier superior. Se poate actiona in contencios administrativ? Buna seara, M-am inscris la un concurs organizat de catre o ... (vezi toată discuția)