avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri impozabile in ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri impozabile in ccc

Buna seara! Sunt in ccc, copilul va face 1 an in martie. Am lucrat la un magazin tip minimarket si planuiesc ca in aprilie sa ma intorc la munca, dar cateva ore pe zi, o data la cateva zile, cand primesc marfa sau lipseste una din colege. Cum pot proceda cu contractul de munca (este musai sa mi-l faca) astfel incat sa nu pierd indemnizatia? Exclud varianta stimulentului, pentru ca valoarea lui si a banilor luati de la munca ar fi mai mica decat indemnizatia. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina& , utilizator 13:38, 20 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-au spus si textul de lege pe care se bazeaza afirmatia lor?

Solicitati scris si un punct de vedere de la :
Ministerul Muncii și Justiției Sociale
[ link extern ]

sau

de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială
[ link extern ] /
Buna dimineata! Nu mi-a spus textul din lege a facut discutia pe baza pozitiei pe care o are fata de aceasta exceptie din lege. Doamna a zis ca vrea sa fie mai retinuta in ceea ce privesc situatiile exceptionale din lege pentru ca le considera la limita legala, ori din punctul meu de vedere exista legal sau ilegal. Chiar i-am argumentat ca in lege nu specifica cine trebuie sa fie angajatorul si a fost de acord ca asa este.
Mai mult, contabila de la firma a fost la ITM si doamnele de acolo spun ca nu poate exista in aceeasi firma un angajat cu doua functii si doua contracte.
Am sa fac adresa unde m-ati indrumat.
Consider ca e vorba despre comoditate si necunoastere de a pune in practica textul legal din partea angajatilor institutiilor care ar trebui sa iti ofere aceste raspunsuri clare, concise si la obiect.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Madalina& a scris:

..
Mai mult, contabila de la firma a fost la ITM si doamnele de acolo spun ca nu poate exista in aceeasi firma un angajat cu doua functii si doua contracte.
...


Art.35 C..mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Multumesc pentru indrumari.
Am primit raspuns de la ANPIS:
Buna ziua.

Nu poate realiza venituri la acelasi angajator de la care s-a suspendat pentru concediul pentru cresterea copilului.

Poate realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel net sa nu depăşeasca 6.250 lei, la alt angajator.

O zi buna.

Acesta este raspunsul dumnealor.

Este bine de stiut , multumim si noi ....

Alte discuții în legătură

Dețin un cmd(cabinet medicina dentară).pe perioada ccc voi ... ana_maria_purecel@yahoo.com ana_maria_purecel@yahoo.com Dețin un CMD(cabinet medicina dentară).Pe perioada CCC voi primi indemnizația calculata in funcție de încasările pe acest CMD., Dacă pe perioada CCC ma ... (vezi toată discuția)
Venit din chirie pe perioada indemnizatiei crestere copil GabrielaGusoi GabrielaGusoi Buna ziua, Pot obtine venituri dintr-un contract de închiriere a unui apartament,pe perioada indemnizatiei de crestere copil, mai mari decat 5x1250 lei / an ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu în ccc (încasez indemnizația creștere ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Buna ziua, mă aflu în CCC (încasez indemnizația creștere copil), pentru copil cu handicap. Îl aceasta perioada pot obține venituri suplimentare din ... (vezi toată discuția)