avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Neplata pensiei alimentare

Prin hotărâre judecatoreasca fosta este obligata la plata pensiei de întreținere și anume 1/4 din salariul minim. Ea nu a plătit nimic din luna Mai 2017. Ce pot sa fac? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:27, 7 Ianuarie 2020
Sa depuneti plangere la politie pentru Abandon de familie si neplata pensiei alimentare.
Mai puteti merge cu hotararea la un executor judecatoresc pentru a i se pune poprire pe venituri si a va vira partea ci vii se cuvine, copilului..., in contul dvs.
Nu plateste ca nu vrea sau ca nu are posibilitatea?
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Mergeți cu hotărârea legalizată la un executor judecătoresc pt a demara procedura executării silite!
Plângerea penală este recomandată ca ultimo ratio, dacă n-o puteți executa, durează mult până se soluționează și nu-i atât de eficientă, însă uneori are caracter intimidant și determină la plată!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla la neplata pensiei alimentare ? Elena021 Elena021 In data de 27 martie 2017 s-a inceput procesul pentru plata pensiei alimentare a celor doi copii ai mei. Copii mi-au fost incredintati iar tatal lor a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie intretinere minori - ce si cum? T-cTc-T T-cTc-T Am o hotarare civila definitiva executorie de drept in privinta pensiei de intretinere minori Ce si cum sa procedez pentru recuperarea unei sume de circa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita retroactiv de la data intentarii procesului pe fond eusunt02 eusunt02 Buna dimineata, Fostul este obligat prin sentinta definitiva dupa respingerea apelului sau la plata pensiei alimentare retroactiv incepand cu octombrie 2015. ... (vezi toată discuția)