Buna dimineata,
Fostul este obligat prin sentinta definitiva dupa respingerea apelului sau la plata pensiei alimentare retroactiv incepand cu octombrie 2015. Sentinta finala a fost data in iunie 2017.
I-am facut notificare prin executor sa plateasca pana ieri, 31 octombrie 2017, ceea ce trebuia sa plateasca conform sentintei si azi dimineata, verificand contul, am constatat ca nu sunt virati banii.
Cu cine sa iau legatura dpdv legal astfel incat sa pun in indeplinire sentinta pe care cu obstinenta refuza sa o respecte?
Va multumesc anticipat tuturor!
Puteti merge la orice executor judecatoresc (inclusiv acela care a facut notificarea) cu hotararea legalizata (legalizarea se obtine de la instanta care a pronuntat hotararea).
Executorul va demara procedura de executare silita prin poprirea veniturilor salariale si a conturilor bancare.
Multumesc pentru raspuns insa cineva imi spunea ca in aceasta situatie as putea sa ii fac plangere penala pentru abandon de familie.
Procedural nu stiu care este primul pas pe care ar trebui conform legii sa il fac: prima sa fie plangerea penala si secundo executare silita sau invers.
Rog sfat!
Initiati intai executarea silita, mai degraba.Aceasta va fi realizata in toate formele sale, mobiliara, imobiliara, prin poprire asupra veniturilor salarile sau a conturilor bancare.
Plangerea penala ii atrage raspunderea penala si eventual condamnarea parintelui care nu plateste pensia de intretinere. Prin plangerea penala nu obtineti de principiu plata retroactiva a banilor pentru ca aveti posibilitatea de a va adresa executorului judecatoresc pentru executarea silita. Eventual, plangerea penala are rolul de speria, pentru ca in final se obtine o hotarare de condamnare care se inscrie in cazierul judiciar.
Daca fostul sot are venituri lunare, cel mai bine puteti obtine plata pensiei prin executor judecatoresc.