avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie intretinere

Fostul sot nu a platit pensia pt.copilul nostru incepand cu luna septembrie ac. pot sa ii fac plangere penala si sa ma adresez unui executor pt.recuperarea datoriei?
La ultima actiune de majorare a pensiei a obtinut in instanta ca plata pensiei sa o faca personal si nu prin intermediul unitatii angajatoare,ca pana atunci. Din acel moment nu a mai platit,desi hotararea nu era definitiva. Am facut apel ,cerand ca plata sa se faca tot de catre unitatea angajatoare si urmeaza primul termen. Intrebarea mea este: pot folosi faptul sa nu a mai platit pensia din momentul in care s-a dat hot.de fond pt. a demonstra reaua lui credinta?
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
irinaursu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:18, 17 Noiembrie 2014
daca aveti o hotarare irevocabila prin care este obligat sa achite pensia, indiferent prin ce modalitate, dvs puteti sa legalizati hotararea si sa mergeti la un executor judecatoresc ca s-o puna in executare. ii pot fi executate bunurile mobile/imobile/ veniturile/conturile...depinde ce suma datoreaza si ce bunuri are.
puteti face si plangere penala dar mai repede il executati silit daca vreti sa va recuperati mai repede banii restanti.
Daca ati facut apel doar din acest motiv, veti pierde. Asta e calea, daca nu plateste, puneti hotararea in executare.
N-a obtinut in instanta sa nu mai plateasca prin firma angajatoare ci aceasta este noua procedura (nu e chiar asa de noua, dar probabil este mai noua decat anterioara hotarare pe care o aveati).
Pentru a se infiinta poprire pe salariu (adica pentru a plati firma direct) trebuie sa apelati la un executor judecatoresc.

Plangere penala cred ca abia in decembrie puteti sa faceti (atunci sunt 3 luni- septembrie, octombrie, noiembrie)
Am facut apel cerand,ca si la fond, sa i se opreasca si vireze pensia de catre angajator, avand in vedere ca are si alte popriri si executari pe venit,iar minorul ar fi prejudiciat in dreptul lui. Pe deasupra,el demonstreaza si reaua credinta prin neplata de buna voie.
am inteles ce ati facut, dar nu mai intra in atributiile instantei sa dispuna executarea silita
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare scurpin77 scurpin77 Fostul sot nu a trimis sotiei pensia alimentara de 2 luni de zile ptr. baiatul lor. Pensia alimentara este stabilita printr-o hotarare judecatoreasca si este ... (vezi toată discuția)
Neprimirea pensiei alimentare ela_mia07 ela_mia07 buna seara! nu am mai primit pensia alimentara din luna septembrie anul trecut si am facut plangere penala in luna ianuarie si nu stiu de ce dureaza asa de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere copiii minori AndreaSera AndreaSera In 2011 luna August am intentat divort,care a devenit irevocabila si definitiva in Septembrie 2011, plata intretinerii fiind stabilita la suma de 223,30 ron in ... (vezi toată discuția)