avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apelare la executor judecatoresc, pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apelare la executor judecatoresc, pensie de intretinere

Buna seara!Pot apela la un executor judecatoresc in cazul in care eu am o hotarare definitiva si irevocabila ptr.plata pensiei alimentare pana in anul 2018,nu mi s-a mai platit din septembrie anul trecut si mai sunt 4 ani de primit pensia?Cum pot sa procedez?Daca am facut plangere penala si cei de la politie nu au facut nimic,mai mult mi-au spus ca daca el nu are venituri sunt obligati sa claseze dosarul si trebuie sa-l dau eu in judecata,mai pot apela la executor?Cum il poate executa silit daca cei de la politie mi-au spus ca nu are nici un venit inregistrat la finanțe dar eu nu stiu cum nu are nici un venit acum,din ce traieste,este imposibil!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 3 Aprilie 2014
In conditiile in care politia va informat ca respectivul nu figureaza in evidente ca beneficiind de drepturi salariale,va confruntati cu o situatie care obliga la atentie si prudenta
Daca aveti certitudinea ca persoana impotriva careia detineti hotarare judecatoreasca de obligare plata pensie alimentara detine bunuri mobile/imobile/conturi,se justifica demers catre executor judecatoresc
Daca persoana nu se afla in evidenta cu bunuri care eventual sa faca obiectul executari silite,va revine dreptul sa va resemnati
Puteti apela la un executor judecatoresc pentru a pune in executare sentinta. Insa daca nu are niciun venit inregistrat in mod legal si niciun bun pe numele lui, atunci nu prea are ce sa execute.

In legatura cu plangerea penala, politia trebuie sa continue cercetarile si sa trimita dosarul la instanta. Nu are importanta ca el nu munceste, poate fi condamnat daca se dovedeste ca are putere de munca (nu sufera de vreun handicap care il impiedica sa lucreze, chiar si cu ziua) si totusi nu isi respecta obligatia de intretinere a minorului.
Si eu sunt de acord cu dvs.dar ce pot sa fac eu atata timp cat cei de politie au spus ca nu pot face nimic in acest caz ptr.ca nu are venituri si mi-au spus sa inaintez eu actiune judecatoreasca ca sa-l oblig sa plateasca?Apt de munca este deci nu vad nici un impediment sa plateasca doar ca nu mai vrea sunt disperata si nu stiu ce sa mai fac unde sa mai umblu sa se termine odata ptr.ca este afectat si copilul meu,are 14 ani si intelege tot.Stiu ca are situatie doar ca nu pot dovedi acest lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
ela_mia07, utilizator
Nu aveti de ce sa apelati dvs acum la instanta, iar cu executarea mai puteti astepta daca stiti ca nu are bunuri. Puteti executa sume restante pe ultimii 3 ani. Candva se va angaja si il veti prinde.
Puteti face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala
Art. 336
(1)-Orice persoană poate face plângere împotriva măsurilor și actelor de urmărire penală, dacă prin acestea s-a adus o vătămare intereselor sale legitime.
(2)Plângerea se adresează procurorului care supraveghează activitatea organului de cercetare penală și se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penală

Veti insista tocmai pe aspectul ca e apt de munca si pe faptul ca nu a dat dovada de buna credinta facand un efort sa plateasca o suma cat de mica.
Apoi, veti putea face plangere
Art. 339: Plangerea impotriva actelor procurorului
(1)Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al parchetului.

Art. 340
(1)-Persoana a cărei plângere împotriva soluției de clasare sau renunțare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanță sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanța căreia i-ar reveni, potrivit legii, competența să judece cauza în primă instanță.

Daca nu veti avea succes pana la final si nu se va incepe urmarirea penala, veti depune o alte plangere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)
Decizia procurorului Pompilui Avram Pompilui Avram Poate fi atacata in Instanta o decizie a procurorului ? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)