avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua- tatal nu isi da acordul pentru pasaportul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua- tatal nu isi da acordul pentru pasaportul copilului

Buna ziua, am nevoie de un sfat cat mai avizat pentru urmatoarea problema: locuiesc cu fiica mea in Anglia. Fostul sot este tot in Anglia dar la diferenta de cateva sute de km. Ultimul pasaport a fost facut la Ambasada din Londra cu acordul tatalui. Luna viitoare pasaportul fetei expira si nu mai pot face programare la Londra deoarece, intre timp s-a deschis consulat la Manchester si ma trimit acolo, numai ca el nu vrea sa se prezinte acolo si nici nu vrea sa mearga la londra sa dea o declaratie de consimtamant. In acest caz ce posibilitati am eu sa ii fac pasaport copilului, unde sa ma adresez: in Anglia sau in Romania? Mentionez ca avem domiciliu aici, fata este la scoala aici de 4 ani, lucrez aici cu contract de munca
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:58, 7 Ianuarie 2020
Buna ziua,
In tara noastra se poate suplini acodul unui parinte printr-o hotarare data de instanta.
Vedeti daca se poate face asta acolo si, daca nu se poate, v-a trebui sa veniti in tara sau sa angajati un avocat sa faca demersurile aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Incercati in Romania unde puteti solicita suplinirea acordului tatalui printr-o sentinta.
Poate totusi reusiti sa-l convingeti sa dea o declaratie la un notar de acolo si sa rezolvati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ! vreau sa ii fac copilului de 12 ani pașaport... sunt ... NicoVanea NicoVanea Buna ! Vreau sa ii fac copilului de 12 ani pașaport... Sunt divorțată, custodie comuna,însă tatăl copilului este la 400 km de noi și nu vrea sa vina in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ContSters485261 ContSters485261 Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Iubitul meu vrea sa călătorească în România,problema este ca el are buletinul expirat de aproape un an. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)