Pe data de 02.12.2009 un var de al meu a primit o pedeapsa cu executare de 6 luni pt cp 215 la care s-a mai adaugat 9 luni de la o sentinta cu suspendare.
Desi a fost achitat de 2 instante la curtea de apel judecatorul a dispus aplicarea acestei pedepse.In total are de executat 1 an si 3 luni de inchisoare.Mentionez ca varul meu a avut pe parcursul procesului(care de altfel a durat 5ani, iar fapta a fost comisa acum 7 ani de zile)
o conduita ireprosabila..este student, este casatorit, a avut in jur de 6 contracte de credite toate achitate , are loc de munca stabil,
Am cateva intrebari:
- In cat timp se redacteaza documentul pentru punerea in aplicare a executarii?
- Se poate inlocui pedeapsa inchisorii cu amenda?
- Se poate ataca cumva aceasta sentinta?
- se poate cere amanarea executarii pedepsei?( are probleme medicale,a fost clasat medical pe caz de boala din armata , la plamani, la inima)
- se poate cere gratiere?
Cer toate aceste lucruri deoarece sotia a facut un soc la aflarea vestii.
P.S: SI in ultima instanta daca nu se poate face nimic,in timpul incarcerarii poate cere eliberare conditionata?
Mai este un element care nu l-am specificat.Partea vatatamata si-a retras plangerea in timpul procesului penal si partile s-au impacat.
Noul cod penal care va intra in vigoare in feb 2009 poate avea vreun efect asupra acestei sentinte?
Din cate inteleg, varul dvs. a savarsit infractiunea de inselaciune?
Dati-mi mai multe amanunte si despre infractiunea savarsita pt. care beneficia de suspendarea pedepsei.
Multumesc pentru raspuns...d-le avocat lascoschi..asta stiu..vroiam sa stiu ce cai de atac mai are chiar din inchisoare..nu asta e problema..
Pt Doamna Fodor fapta avuta inainte este fals sub identitate..pe scurt s-a gasit asupra lui un buletin care nu ii apartinea..era unui prieten student pe care acesta il ducea la el.
Totusi cu privire la fapta aceasta celelalte instante au invocat(motivat) decizia prin art 18 indice 1(parca asa ceva) precum ca fapta din urma nu constituie pericol social insa la recurs judecatorul a decis ca trebuie sa fac inchisoare.
Nu poate cere o contestatie in anulare prin motivarea deciziilor instantelor anterioare?Avand in vedere ca procesul a durat atata timp, el a fost un exemplu de urmat pentru cei din jur in aceasta perioada. A ocupat functie de conducere intr-o companie renumita, este student la ASE, are familie..acum toate se naruie pentru a-l baga la inchisoare cica pentru a se indrepta...desi toate dovezile depuse la dosar au fost in favoarea lui...?_
Eu nu sunt de specialitate, vorbesc din experienta personala (din pacate). Nu mai e nimic de facut, sa mearga cuminte sa-si ispaseasca pedeapsa. Acum vreo 8 luni, aveam si eu posturi in care cautam solutii disperate - domnul avocat lascoschi a avut bunavointa si m-a lamurit. Am acceptat situatia, am trecut peste toate greutatile (si crede-ma, pentru sotie socul initial al confruntarii cu sistemul va fi covarsitor), mergem mai departe. Cu vizite saptamanale si pachete lunare :).
Faptul ca a avut o conduita buna, familie, studii, serviciu, etc....sunt aspecte de care trebuia sa se foloseasca pe parcursul procesului, in vederea individualizarii pedepsei. La noi nu a contat, la fel ca si in cazul vostru.
Sotul meu s-a dus singur, la 24 de ore dupa ce a aflat sentinta. Am ales aceasta varianta pentru a evita trauma oferita de o posibila intrare peste noi in casa, la sfatul avocatei. A fost mai bine pentru toti. Oricum, hotararea redactata noi am primit-o abia saptamana trecuta, la 8 luni de la sentinta.
Daca consideri ca v-as putea ajuta cu ceva sfaturi din experienta mea de apartinator de detinut (nedorita, dar traita), da-mi un mesaj. Eu m-am simtit total pierduta in primele luni, a fost cumplit.
Curaj, toate trec! La urma urmei, 2/3 inseamna doar 4 luni, nu?