Pe data de 02.12.2009 un var de al meu a primit o pedeapsa cu executare de 6 luni pt cp 215 la care s-a mai adaugat 9 luni de la o sentinta cu suspendare.
Desi a fost achitat de 2 instante la curtea de apel judecatorul a dispus aplicarea acestei pedepse.In total are de executat 1 an si 3 luni de inchisoare.Mentionez ca varul meu a avut pe parcursul procesului(care de altfel a durat 5ani, iar fapta a fost comisa acum 7 ani de zile)
o conduita ireprosabila..este student, este casatorit, a avut in jur de 6 contracte de credite toate achitate , are loc de munca stabil,
Am cateva intrebari:
- In cat timp se redacteaza documentul pentru punerea in aplicare a executarii?
- Se poate inlocui pedeapsa inchisorii cu amenda?
- Se poate ataca cumva aceasta sentinta?
- se poate cere amanarea executarii pedepsei?( are probleme medicale,a fost clasat medical pe caz de boala din armata , la plamani, la inima)
- se poate cere gratiere?
Cer toate aceste lucruri deoarece sotia a facut un soc la aflarea vestii.
P.S: SI in ultima instanta daca nu se poate face nimic,in timpul incarcerarii poate cere eliberare conditionata?
Mai este un element care nu l-am specificat.Partea vatatamata si-a retras plangerea in timpul procesului penal si partile s-au impacat.
Noul cod penal care va intra in vigoare in feb 2009 poate avea vreun efect asupra acestei sentinte?
In hotarea luata a cantarit foarte mult ca avea o condamanre cu suspendare.Ca sa dovedim eroarea care s-a facut in afara faptului ca este nevinovat vechea condamnare s-a facut fara a se respecta in niciun fel procedurile si anume: Nu a fost citat, nu a avut parte de avocat, si nici nu i s-a adus la cunostiinta ca este cercetat penal.Sunt multe erori facute.
Avocatul este altul acum..nu stiu unde sa mai caut altul