allissa a scris:
Am citit tot ce s-a scris in acest subiect.
De ce nu va adresati la CEDO? Aveti termen 6 luni de la data la care s-a pronuntat decizia definitiva si irevocabila.
Din jurisprudenta CEDO va spun clar faptul ca CEDO prevede redeschiderea procesului daca partea nu a fost legal citata adica rejudecarea fondului...
Gresiti cand spuneti ca CEDO acorda numai despagubiri materiale....dimpotriva pdv al CEDO este "repunerea partilor in situatia in care s-ar fi aflat daca nu ar fi existat incalcarea prevderilor Conventiei"
Faptul ca dvs ati formulat Contestatie in anulare este foarte bine dar aveti grija sa nu pierdeti termenul de 6 luni prevazut de Curtea de la Starsbourg...
Prin urmare, la CEDO, aveti ocazia sa reluati totul de fond iar daca vi se da dreptate (ceea ce este mai mult decat foarte posibil) puteti apoi da in judecata statul roman pentru prejudicii.
Un onorariu de 1.000 euro este absurd de mare! NU merita! Mai bine cautati alt avocat!
Instanta are obligatia sa cenzureze (adica sa reduca) aceste onorarii absurde!
Dacă Curtea constată o încălcare a Conventiei europene a drepturilor omului, ea poate acorda o « satisfacţie echitabilă », care constă într-o compensare financiară a anumitor prejudicii. De asemenea, Curtea poate cere ca Statul vizat să ramburseze cheltuielile pe care le-a suportat petitionarul pentru a se valorifica drepturile. Dacă Curtea nu constată vreo încălcare(-ri), nu se achita nici o plată suplimentară (în special cheltuielile suportate de Statul pârât).
Curtea nu are competenţa de a anula deciziile sau legile naţionale.
In urma admiterii cererii de catre CEDO, se poate face revizuire.