Pe data de 02.12.2009 un var de al meu a primit o pedeapsa cu executare de 6 luni pt cp 215 la care s-a mai adaugat 9 luni de la o sentinta cu suspendare.
Desi a fost achitat de 2 instante la curtea de apel judecatorul a dispus aplicarea acestei pedepse.In total are de executat 1 an si 3 luni de inchisoare.Mentionez ca varul meu a avut pe parcursul procesului(care de altfel a durat 5ani, iar fapta a fost comisa acum 7 ani de zile)
o conduita ireprosabila..este student, este casatorit, a avut in jur de 6 contracte de credite toate achitate , are loc de munca stabil,
Am cateva intrebari:
- In cat timp se redacteaza documentul pentru punerea in aplicare a executarii?
- Se poate inlocui pedeapsa inchisorii cu amenda?
- Se poate ataca cumva aceasta sentinta?
- se poate cere amanarea executarii pedepsei?( are probleme medicale,a fost clasat medical pe caz de boala din armata , la plamani, la inima)
- se poate cere gratiere?
Cer toate aceste lucruri deoarece sotia a facut un soc la aflarea vestii.
P.S: SI in ultima instanta daca nu se poate face nimic,in timpul incarcerarii poate cere eliberare conditionata?
Mai este un element care nu l-am specificat.Partea vatatamata si-a retras plangerea in timpul procesului penal si partile s-au impacat.
Noul cod penal care va intra in vigoare in feb 2009 poate avea vreun efect asupra acestei sentinte?
Procesul nu poate ajunge la Curtea Constitutionala decat daca s-a cerut asa ceva.
Si nu cred ca va ajuta in mod concret daca hotararea este deja definitiva.
In mod normal termenul se calculeaza de la hotararea de recurs.
Este indicat sa consultati un avocat intrucat este destul de greu de motivat plangerea CEDO.
Sigur nu mai aveti cai de atac in tara?
Avocatul dvs. ce zice?
Termenul la recurs este 12 februarie...nu stim cum o sa iasa. Avocatul zice sa facem plangere pentru ca sunt sanse mari de castig...el a fost gasit nevinovat pana acum de 2 instante..ultimul judecator cel care i-a decis soarta sigur nu a stiut depre ce e vorba..pe el il doare undeva ..da o sentinta si se duce sa se culce linistit..sper ca noua lege sa ii pedepseasca pe cei care gresesc(ma refere la magistrati)
Eu ma gandesc ca poate ar fi bine sa mai consultati un avocat.
De la inceput am avut o parere care a fost intr-o anumita directie...
In recurs este ultima sansa si poate ca ar exista o varianta care sa ,,intoarca" lucrurile.Nu pot sa stiu dar e posibil ca aceasta varianta juridica sa existe.Daca este nevinovat dupa cum ziceti s-ar cam impune acest lucru pentru ca altfel nu cred ca veti avea sanse reale in recurs.
E posibil sa existe ceva greseli procedurale care sa ajute...