avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta definitiva..ce e de facut?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta definitiva..ce e de facut?

Pe data de 02.12.2009 un var de al meu a primit o pedeapsa cu executare de 6 luni pt cp 215 la care s-a mai adaugat 9 luni de la o sentinta cu suspendare.
Desi a fost achitat de 2 instante la curtea de apel judecatorul a dispus aplicarea acestei pedepse.In total are de executat 1 an si 3 luni de inchisoare.Mentionez ca varul meu a avut pe parcursul procesului(care de altfel a durat 5ani, iar fapta a fost comisa acum 7 ani de zile)
o conduita ireprosabila..este student, este casatorit, a avut in jur de 6 contracte de credite toate achitate , are loc de munca stabil,
Am cateva intrebari:

- In cat timp se redacteaza documentul pentru punerea in aplicare a executarii?
- Se poate inlocui pedeapsa inchisorii cu amenda?
- Se poate ataca cumva aceasta sentinta?
- se poate cere amanarea executarii pedepsei?( are probleme medicale,a fost clasat medical pe caz de boala din armata , la plamani, la inima)
- se poate cere gratiere?

Cer toate aceste lucruri deoarece sotia a facut un soc la aflarea vestii.

P.S: SI in ultima instanta daca nu se poate face nimic,in timpul incarcerarii poate cere eliberare conditionata?
Mai este un element care nu l-am specificat.Partea vatatamata si-a retras plangerea in timpul procesului penal si partile s-au impacat.

Noul cod penal care va intra in vigoare in feb 2009 poate avea vreun efect asupra acestei sentinte?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut214 , utilizator 19:52, 14 Ianuarie 2010
Multumesc pentru incurajari..stiu ca o sa fie greu..nimeni nu castiga cu sistemul
Nu face nimic ralu..esti singura persoana care a reusit sa o linisteasca pe sotia lui..sincer

ralumat a scris:

Nu am vrut sa sune asa....adica nu am vrut sa spun ca cererea voastra ar fi nefondata. Sper din toata inima sa iasa cum va doriti. Eu ma refeream doar la modul in care motiveaza instantele - apropo de "daca nu e admisa, sa ne spuneti de ce". Este o formulare pe care am auzit-o de la multi si pe care am primit-o si eu zilele astea, cand am facut contestatie unei rezolutii a procurorului (cu totul altceva, un caz in care noi am fost parti vatamate si procurorul a dat o solutie cu "caz fortuit", care practic ne inchide orice portita). Era ca un fel de ironie la adresa sistemului, imi cer scuze daca s-a subinteles altceva.

aloysia a scris:

Si eu cred ca va respinge ca neintemeiat deoarece singura cale de atac fiind contestatia in anulare art. 386 lit a) Cpp aceasta nu este intemeiata deoarece se refera la necitarea corecta in faza de recurs nu in faza de fond.
Sa ne tineti la curent cu solutia. Va tinem pumnii.
Succes

Solutii juridice s-ar putea gasi, dar eu nu cred ce zice userul.
Imi creaza impresia ca vrea sa se imbete cu apa rece.
Poate va reveni sa ne spuna ce s-a hotarat de instanta.
:offtopic: Interventie moderator: @inout214 v-am rugat in primul rand in mesaj privat sa nu mai scrieti mesaje consecutive si sa nu mai citati inutil raspunsurile date.
Va rog sa va conformati regulamentului. Multumesc.
OK imi cere scuze dna Gabriela...

Pt d-nul Lascovschi: Credeti ca tot ce v-am spus pana acum nu este adevarat.?..e parerea d-voastra si o respect.Nu stiu daca poate cineva sa stea sa scrie mesaje pe forum doar pt. ca nu are ce face..eu am fost pertinent si am dat foarte multe detalii privind problemele avute de varul meu....pana la urma pe langa sfaturile juridice pe care mi le-ati acordat am reusit cat de cat sa lamuresc situatia si omeneste ....cred ca nu trebuie sa va spun ce poate simiti o persoana in aceasta postura...mai ales dupa ce iese de acolo..cu ce ochi va fi privit ...s.a.m.d

Alte discuții în legătură

Este aceasta hotarare definitiva? picika picika buna in decembrie 2011 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu supraveghere.(art.215 alin 1,2,3) atat parchetul cat mine am declarat recurs,parchetul a cerut ... (vezi toată discuția)
Se mai poate ceva? eventual cedo? dandanaua dandanaua Proces penal judecat la fond, apel si recurs.In recursul partii vatamate, se schimba inclusiv solutia pe latura penala. Treaba e ca se fac, in solutionarea ... (vezi toată discuția)
Termen legal recurs si formulare (penal) vm85 vm85 Buna seara, Va rog dati-mi un sfat, deoarece sunt putin cam speriat in acest moment. Sunt inculpat intr-un dosar penal, am fost arestat preventiv timp de 5 ... (vezi toată discuția)