avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna seara,
Urmeaza sa recunosc copilul care are 18 luni. Copilul sta la mine de cand avea 8 zile. Mama copilului nu a vrut sa i faca alocatie. Intrebarea mea este: pot sa i ma duc eu sa i fac si oare se poate da si din urma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 7 Ianuarie 2020
Mergeti la AJPIS si depuneti actele pentru alocatie ... În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie sorayaedi sorayaedi Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate!Am doi copii,de 7 ani,respectiv 5 ani.In perioada 2003-2009 am lociut in Spania,drept urmare,copiii ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil neprimita dina25 dina25 Buna seara, In luna noiembrie 2015 am aplicat cererea pentru alocatia de stat pentru copil minor nascut in luna aprilie 2015, mentionand contul bancar unde ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil alinaleu70 alinaleu70 Buna seara. As dori sa va intreb daca un copil nascut in februarie 1999 (are 16 ani) nu a incasat alocatia pentru copii decat 3 ani si anume intre 0-1 an si ... (vezi toată discuția)