In luna noiembrie 2015 am aplicat cererea pentru alocatia de stat pentru copil minor nascut in luna aprilie 2015, mentionand contul bancar unde as vrea sa se faca plata acesteia. Mi s-a spus ca poate dura pana la 3 luni pana cand vor intra primii bani in cont, dar iata-ne in iunie si nimic! Mentionez ca nu mi s-a dat nici un nr. de inregistrare a cererii. Ce pot face in aceste conditii? Pot aplica din nou? Se poate primi ceva retroactiv? Multumesc anticipat!
Mergeti , mai inati , la AJPIS si vedeti ce s-a intamplat cu cererea dvs.
Legea 61/1993
art.6
....
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
.....
Alocatie minor
luciaemilia
DACA MINORUL A FOST NASCUT IN SPANIA,SI NU A BENEFICIAT DE ALOCATIE,IAR IN PREZENT LOCUIESTE IN ROMANIA,SI AM DEPUS ACTELE PENTRU ALOCATIE,O POATE PRIMI ... (vezi toată discuția)