avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

In luna aprilie compania noastra se inchide, iar eu trebuie sa fac o operatie in luna martie, ca atare voi avea concediu medical si dupa luna aprilie. In cazul in care firma nu mai exista cine va plati mai departe concediul medical, sau care e procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 10 Ianuarie 2020
Buna ziua,Angajatorul vă plăteşte concediu medical doar până în ziua încetării contractului de muncă, iar pentru zilele ulterioare, până la încetarea concediului medical, va fi platit casa de asigurări de sănătate.
marysimo a scris:

In luna aprilie compania noastra se inchide, iar eu trebuie sa fac o operatie in luna martie, ca atare voi avea concediu medical si dupa luna aprilie. In cazul in care firma nu mai exista cine va plati mai departe concediul medical, sau care e procedura?

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
In ce sens se inchide societatea ?
Ce documente trebuiesc inregistrate la CAS sau care e procedura?
Casa de Asigurari de Sanatate va plati concediul medical numai in anumite situatii .. de aceea ar trebui sa ne spuneti exact "in ce sens se inchide societatea" , pentru ca daca doar pune lacat pe usa, iar firma figureaza in "functiune" la ONRC nu vi se va plati nimic.
Unitatea isi transfera liniile de productie in alta tara iar locatia se inchide definitiv.

Alte discuții în legătură

Concediul medical NICULAE MIHAELA NICULAE MIHAELA Buna ziua,tatal meu a avut un accident de munca in data de 15 06 2017 (fractura coloana si operatie la picior ,fractura glezna )astazi 6 07 am fost instiintata ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Silvia27 Silvia27 Buna seara, In cazul in care firma la care lucrez se dizolva, iar eu beneficiez de concediu medical in urma unui infarct, voi mai putea beneficia de plata ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa lichidare societate Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire: sunt in concediu medical; in cazul in care societatea la care lucrez intra in lichidare, iar eu raman fara loc de ... (vezi toată discuția)