avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipată handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipată handicap

Bună ziua. Am 53 de ani, și de la vârsta de 45 de ani sunt la pensie de invaliditate, grad accentuat și încadrare în grad II de handicap. Certificatul de handicap este permanent. La data pensionării aveam un stagiu de cotizare de 21,7 ani. Aș vrea să știu dacă mă pot pensiona anticipat pentru limită de vârstă în baza handicapului dobândit. Vârsta la care trebuie să mă pensionez este de 62 de ani. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:01, 8 Ianuarie 2020
Nu îndepliniți condițiile legale pentru a beneficia de 10 ani reducere pentru pensionarea pentru limită de vârstă.
Condiția este să fi lucrat 24 de ani în condiții de handicap accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am cateva intrebari. sunt pensionar invaliditate gr. ... adriankiss69 adriankiss69 Buna ziua. Am cateva intrebari. Sunt pensionar invaliditate gr. III, nerevizuibil, Detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat cu ... (vezi toată discuția)
Pensie bobuonisei bobuonisei Stimati domni, Sunt persoana cu handicap de gradul II inca de la nastere, am 45 ani si o vechime in munca de 22 ani si 4 luni. As dori sa stiu daca in aceste ... (vezi toată discuția)