avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame Concurs de epigrame (1)
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

Concurs de epigrame (1)

Buna dimineata!
Asa cum v-am promis , incepand cu ora 10, lansam astazi primul concurs de epigrame de pe forumul Avocatnet.ro. Personal sper intr-o participare cat mai numeroasa, cu epigrame inspirate si corecte prozodic. Ii invit sa participe si pe acei forumisti care au dovedit o buna cunoastere a epigramei dar care nu au mai trecut pe aici de mult timp.
La sfarsitul concursului voi oferi 2 premii, simbolice ca valoare materiala, constand in cate o carte cu autograful autorului. Deocamdata atat.
Si iata si regulamentul concursului.

1.Tema concursului este "Cadoul de criza". Fiecare utilizator va putea sa trimita pana sambata 12.12.2009 maxim 2 epigrame la tema data, diferita ca forma si continut, prin mesaj privat utilizatorului Stelarman. Dupa verificare, acestea vor fi postate pe topicul dedicat concursului, fara a anunta si autorul; fiecare epigrama va primi un nr. de ordine care va fi folosit la jurizarea prin votul utilizatorilor.

2. Epigramele vor trebui sa fie corecte din punct de vedere prozodic, ritm, masura si rima.Pentru ca acest concurs se adreseaza totusi unor neprofesionisti, creatiile utilizatorilor sunt perfectibile prin trimiterea unui mesaj privat cu noua varianta utilizatorului Stelarman .Dealtfel, cu voia d-voastra voi trimite prin mp greselile de prozodie observate de mine, autorul putand sa tina sau nu seama de ele.
Pentru a veni in ajutorul d-voastra, gasiti aici un dictionar de rime: [ link extern ]

3.Creatiile nu vor putea sa aiba un continut explicit sau aluziv la adresa unor persoane publice, nu vor avea o explicita sau aluziva tenta sexuala, xenofoba sau de natura sa aduca cuiva prejudicii de imagine etc. Imi asum raspunderea sa nu postez epigramele care incalca in acest mod regulamentul, fiind convins ca si moderatorul acestei sectiuni va proceda la fel cu creatiile care vor fi postate direct.

4.Incepand de sambata 12.12.2009 ora 20 si pana duminica 13.12.2009 ora 20 utilizatorii care au trimis epigrame vor putea vota creatiile inscrise in concurs prin acordarea unei note de la 3 la 10 folosind nr. de ordine al epigramei respective, putandu-se folosi si note cu fractiuni de punct.
exemplu: nume utilizator nr epigrama nota: stelarman 3 7,5; 7 6,7; 10 5.

5.Se vor acorda doua premii.Un premiu al utilizatorilor Avocatnet bazat pe contabilizarea notelor obtinute, si un premiu prin jurizarea facuta de mine, dupa consultarea unui cunoscut epigramist.
Epigramele postate direct in topicul dedicat nu vor putea participa la votarea pentru premiul utilizatorilor.

6.Rezultatele finale ale concursului vor putea fi aflate in data de 14.12.2009 dupa ora 20.

Orice observatii sau propuneri aveti va rog sa le postati in topicul deschis ieri "Cadoul meu-Concurs" aici urmand a fi postate doar creatiile utilizatorilor. Asteptand de la d-voastra cat mai multe epigrame inspirate va urez tuturor "SUCCES!"
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
stelarman, utilizator
@marius b

Buna dimineata-ti zic!
Sa caut prin dictionare?
Sa ma ierti dar sunt prea mic.
(asta-i o treaba foarte mare!)

Versul ti-e neinteles?
Vrei ca geniul sa nu-ti sece?
Renunta la “dexelles”
Ca ramai la toate rece.

Coanta ,esece, balabil?!
Se vede ca esti plin de har,
Si cred ca esti un tip valabil
De ti-ai facut si dictionar

Eu te mai rog insa ceva:
In darnicia-ti boiereasca
N-ai vrea ,rogu-te mata
Sa ni-l traduci in “romaneasca”?!

(ptr. conformitate: dexelles=mancare de ciuperci)
stelarman a scris:

@marius b

Buna dimineata-ti zic!
Sa caut prin dictionare?
Sa ma ierti dar sunt prea mic.
(asta-i o treaba foarte mare!)

Versul ti-e neinteles?
Vrei ca geniul sa nu-ti sece?
Renunta la “dexelles”
Ca ramai la toate rece.

Coanta ,esece, balabil?!
Se vede ca esti plin de har,
Si cred ca esti un tip valabil
De ti-ai facut si dictionar

Eu te mai rog insa ceva:
In darnicia-ti boiereasca
N-ai vrea ,rogu-te mata
Sa ni-l traduci in “romaneasca”?!

(ptr. conformitate: dexelles=mancare de ciuperci)

Imi place stilul tau dialogal
L'apreciez chiar foarte tare
Cu toate ca pentru un madrigal
Mi-ar trebui o alta-orientare
@marius b

Ma bucur ca , oficial,
m-apreciezi "chiar foarte tare" ;
Cu stilul tau "colocvial"
nu cred ca ai "orientare"

Stelarman ,te rog sa ai rabdare
Sa inteleg : acum ,"colocvial",
Mai pe la'miaz chiar trivial;
SI ma acuzi ca n-am orientare ?
Interventie moderator
@marius bartis
@stelarman

Buna seara, stimati domni! :)

Va urmaresc dialogul in versuri, purtat prin mai multe topicuri, si va deranjez cu o rugaminte: sa nu-l continuati la fel. Prea multa incrancenare! :)
As vrea sa rad sau macar sa zambesc atunci cand citesc ceea ce scrieti.
Va rog sa tineti cont de rugamintea mea, va multumesc.

Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Concurs de epigrame (2) justitiarul3 justitiarul3 Daca tot scriem, pentru ca inertia nu ne lasa, macar sa o facem putin mai cu pretentii. Un nou concurs cu premii. Tema; [b]"Cu Boc in fruntea tarii"[/b]. ... (vezi toată discuția)
Sper sa va bucure! stelarman stelarman Ruga pentru neinsurare dupa Lucian Avramescu Mai lasa-ma amice, doar o clipa, sa dorm la umbra unui vers nescris, nu-mi arunca cu strofe in ... (vezi toată discuția)
Inceput de an nou ! ContSters109653 ContSters109653 Inventar Niste chei si-un portofel , doi cercei si un inel , niste ata si un ac , o poza de la "babac" , un creion si-un caietel , o stampila si un ... (vezi toată discuția)