avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Creștere Copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Creștere Copil

Bună ziua !
Mai am 3 luni de șomaj si am aflat ca sunt însărcinată ( am o lună)
As vrea sa va întreb: după ce nu mai beneficiez de somaj,va trebui sa ma angajez pt a beneficia de creștere copil ?
Sau cum trebuie sa procedez ?
Data nașterii ar fi in luna septembrie 2020 si somajul se termina in luna martie 2020
In ultimii 3 ani,am lucrat constatat la o firma .
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 9 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Daca in perioada Oct. 2018-Sept. 2020 cumulati minim 12 luni lucrate ( puteti include si perioada de somaj) atunci nu sunteti obligata sa va reangajati.
Dar daca va reangajati...puteti beneficia de concediul maternal ( cele 126 de zile) precum si de faptul ca baza de calcul a indemnizatiei ( veniturile din cele 12 luni de mai sus) poate fi mai mare.
octombrie 2018 - septembrie 2020 este perioada eligibila pentru CCC.

Perioada luata in calcul ar fi octombrie 2018 - martie 2020 , adica 18 luni

In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC
Mulțumesc pt răspuns !
Revin cu o întrebare :
Din martie 2020 pana în septembrie 2020 pana va avea loc nașterea,eu nu mai sunt asigurată medical,cum procedez pt a fi asigurată pana in septembrie 2020 ( pana la naștere ) ?
Sunteti asigurata , fara plata contributiei ...

Obținerea calității de asigurat/adeverinței de asigurat
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si lauzie? Madaaa Madaaa Buna seara, Sunt insarcinata in 4 luni si angajata din data de 19 septembrie 2019. Data probabila a nasterii este 6 aprilie 2020. Prind 7 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Ccc-conditii Alexandra9000 Alexandra9000 Dacă am lucrat perioada mai-august 2018(4 luni) apoi din martie 2019 până în prezent oct 2019(8 luni) Si trebuie sa nasc în aprilie 2020 daca as demisiona ... (vezi toată discuția)
Ccc - indemnizatie Madaaa Madaaa Buna ziua, Va rog frumos, ma puteti lamuri și pe mine daca am sau nu am dreptul la indemnizatie?! Data nasterii copilului: 23 martie 2020 Lucrat: 25 ... (vezi toată discuția)