avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept bani intretinere familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept bani intretinere familie

Sotul este plecat in strainatate la munca. De cateva luni se poarta urat si de o luna nu mai trimite bani pentru mine si copil, o suma cam 10% din salariul de acolo, suma pe care a trimis-o lunar timp de doi ani, de cand este acolo.
Timp de doi ani am stat acasa sa ma ocup de copil, neavand alti bani decat cei pe care ii trimitea el. De ceva vreme m-am angajat iar el, dincolo de limbajul execrabil pe care il foloseste in raport cu mine, imi spune ca acum am bani pentru cheltuielile casei si ca, brusc, el nu mai lucreaza, asteapta sa i se aprobe somajul, nu are bani deloc si ca poate o sa il ajut eu de acum incolo cu bani sa trimit acolo, in conditiile in care nu eu sunt plecata ci el, care vine doar de Paste si de Craciun si nu sta cu mine ci cu copilul la mama lui, la tara si in conditiile in care salariile din acea tara sunt de trei ori mai mari ca aici.
Existe vreo lege care sa il oblige sa trimita o suma si inainte de divort (spre care ma indrept...) ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:45, 9 Ianuarie 2020
Conform legii, părinţii întreţin în solidar copiii. Teoretic, există posibilitatea obţinerii unei sentinţe care să-l oblige la plata unei sume pentru intreţinerea copilului, practic, acea sentinţă trebuie să fie şi executată, ori, el trăind în afara ţării şi fără un contract de muncă, nu rezolvaţi nimic. Chiar dacă lucrează cu contract, dvs. nu aveţi de unde afla, iar salariile sunt confidenţiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pensie alimentara viorinc viorinc Buna ziua! odata cu marirea salariului minim pe economie creste si suma datorata de 25 % pentru pensia alimentara? daca tatal este plecat din tara de ani de ... (vezi toată discuția)
Abandon sebastian01ro sebastian01ro spuneti va rog am un copil de 9 traind in concubinaj cu persoana ce am copil de un an este plecata in germania si nu o mai intereseaza de copil pot sa o dau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? Diamandi Diamandi Sotul este plecat la munca in alta tara. Intre timp a inceput sa se comporte ciudat, sa imi aduca injurii si sa trimita bani din ce in ce mai greu si mai ... (vezi toată discuția)