avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon

spuneti va rog am un copil de 9 traind in concubinaj cu persoana ce am copil de un an este plecata in germania si nu o mai intereseaza de copil pot sa o dau in judecata petru un ajutor de bani la copil
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:24, 25 Aprilie 2010
Da,puteti formula o actiune in instanta prin care sa solocitati obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere.
Exista in acest moment o hotarare definitiva si irevocabila de obligare a tatalui la plata unei pensii de intretinere ?

Daca deschideti la judecatorie o actiune de stabilirea a pensiei, sau de majorare (in cazul in care a mai fost obligat la pensie de intretinere in favoarea minorului,prin o alta sentinta) veti obtine probabil o hotarare cu stabilirea pensiei , raportata la venitul minim pe economie. Asta in cazul in care , nu stiti daca lucreaza cu carte de munca undeva, sau nu. Pe de alta parte, procedura cu strainatatea este greoaie, Dar, daca nu cunoasteti adresa lui de acolo. veti indica o adresa la familia lui din romania, sau il veti cita prin publicitate.
da poti sa-l dai in judecata si sa obti pensie de intretinere pentru copil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face i0nela i0nela am un copil dintro relatie de concubinaj, tatal la recunoscut , la 2 luni dupa nastere tatal a plecat in strainatate suna intreba de copil trimetea bani sa il ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o pensie alimentara..? iulia z iulia z am divortat in 2002 si nu am cerut in instanta pensie alimentara ptr copilul meu,acum in varsta de 11ani.fostul sot locuieste in verona,italia de 10 ani.nu am ... (vezi toată discuția)