avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum obtin o pensie alimentara..?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum obtin o pensie alimentara..?

am divortat in 2002 si nu am cerut in instanta pensie alimentara ptr copilul meu,acum in varsta de 11ani.fostul sot locuieste in verona,italia de 10 ani.nu am adresa de acolo dar am adresa mamai lui din romania.vreau sa deschid proces..cum voi proceda si ce va trebui sa fac in continuare.va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 22:14, 8 Mai 2011
Ati divortat in Romania si instanta nu a obligat pe tata la plata pensiei de intretinere in favoarea copilului sau, rezultat din acea relatie de casatorie pentru care ati investit instanta cu desfacerea ei? Nu-mi vine sa cred!
Sau este vorba despre un copil rezultat din alta casatorie?
Oricum, daca nu aveti o hotarare prin care instanta sa-l oblige la plata pensiei de intretinere pe tatal-debitor in favoarea copilului sau, puteti introduce o actiune la Judecatoria de la domiciliul dv., indicand adresa paratului la domiciliul sau ales din Romania, la mama acestuia.
Va recomand sa angajati un avocat care sa va redacteze macar actiunea, desi ar fi bine sa reprezinte interesele minorului in instanta pentru a face probatoriul necesar unei astfel de actiuni.
Succes! ;)
E un caz unic ca dupa divort instanta sa nu oblige paratul la plata pensiei de intretinere pentru minor. Il actionati in judecata penstru pensie . Proces obisnuit. Angajati avocat . Veti avea o problema cu citatiile ,trebuie sa aflati domiciliul paratului .
buna seara ,
oare in cadrul procesului de divort nu ati facut precizarea ca nu doriti pensie de intretinere si astfel s-a pronuntat instanta ? nu pot sa cred ca nu s-a acordat pensie .....
solicitati redactarea de actiune stabilire pensie intretinere unui avocat cu indicarea domiciliului mamei paratului faceti demersuri multe pentru aflarea domiciliului din tara si strainatate si apoi daca nu aveti rezultatul dorit solicitati citarea acestuia si prin publicitate in ziar dar ce folos ca se va stabili la minim pe economie si cum o s-o puneti in executare daca locuieste in alta tara ....???!!!
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Georgeta24. Georgeta24. Cum pot primi pensia alimentara fara sa bag divorțul?(locuim separat iar copilul locuieste cu mine) (vezi toată discuția)
Ajutor incredintare minor ancut75 ancut75 [quot]Buna ziua, Am un copil(2 ani jumate) cu fosta mea prietena, nu am stiut ca este insarcinata, a ascuns lucrul acesta pana in ultimul moment si ca ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)