avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Cum pot primi pensia alimentara fara sa bag divorțul?(locuim separat iar copilul locuieste cu mine)
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 22:01, 8 Ianuarie 2020
Trebuie să va adresați instanței de judecată cu o cerere provind obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere.
Ar fi indicat sa solicitați si stabilirea domiciliului minorului la dvs pentru a evita situația nedorită în care tatal ar vrea sa tina copilul la el doar din dorinta de a evita plata pensiei alimentare si sa refuze sa vi-l mai dea.
Contactați mai bine un avocat recomandat sau de pe forum si discutați le larg aceste detalii pentru a vedea exact cum trebuie redactată acțiunea dvs.
Trebuie menționat că toate cheltuielile pe care le faceti cu acest proces le veti recupera de la sotul dvs, în caz de admitere a acțiunii, astfel că este în interesul dvs sa apelați la un ajutor profesionist.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Investiți instanța cu o cerere prin care solicitați stabilirea domiciliului minorului la dvs și pensie de întreținere de 1/4 din veniturile pârâtului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la vizita si pensie de intretinere alexandru andra alexandru andra Buna ziua! Sunt disperata si nu ma pot concentra! Pe scurt...sunt in concubinaj de peste 14 ani si avem impreuna un copil de 7 ani, sunt mai hotarata ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara-competenta, demersuri costache1 costache1 am 2 copii in care tatal nu se ocupa de ei, am fost in concubinaj acum eu doresc ca tatal sa plateasca pensia alimentara, la unul din copii a beneficiat de ... (vezi toată discuția)