am 2 copii in care tatal nu se ocupa de ei, am fost in concubinaj acum eu doresc ca tatal sa plateasca pensia alimentara, la unul din copii a beneficiat de alocatia de stat timp de 4 ani eu locuiesc in bucuresti dar tatal locuieste in piatra-neamt unde trebuie sa ne judecam eu as putea sa cer in bucuresti daca tatal nu imi plateste pensia alimentara si cheltuielele ce se va intampla
Actiunea se va depune la domiciliul tatalui.
Veti cere incredintare minorilor (custodie exclusiva), stabilire domiciliu minori la Dvs. si pensia de intretinere.
Daca nu va plateste pensia de intretinere, aveti 2 optiuni: executarea silita sau plangere penala pentru abandon de familie.
Conform art.113 pct.2 NCPC - in cererile privind pensia de intretinere este competenta instanta in a carei circumscriptie domiciliaza creditorul reclamant, in cazul dvs judecatoria de sector in Bucuresti (unde domiciliati dvs si copii).
Sumele cheltuite cu titlu de taxa de timbru, onorariu avocat etc vor constitui cheltuieli de judecata care vor fi puse in sarcina paratului, daca acesta pierde procesul.
Hotararea definitiva va putea fi pusa in executare prin intermediul unui executor judecatoresc
Conform art.113 pct.2 NCPC - in cererile privind pensia de intretinere este competenta instanta in a carei circumscriptie domiciliaza creditorul reclamant, in cazul dvs judecatoria de sector in Bucuresti (unde domiciliati dvs si copii).
Acest articol se aplica DOAR atunci cand se solicita NUMAI pensia de intretinere.
Doamna trebuie sa solicite si incredintarea minorului (autoritatea parinteasca exclusiva) pentru a putea solicita pensie de intretinere.
Spun asta din experienta a doua dosare introduse in acelasi timp, la 2 instante diferite, avand aceste capete de cerere si care mi-au fost declinate la instanta domiciliului paratului.