Sunt casatorita de 13 ani. De doi ani sotul este plecat in strainatate la munca. Vine doar de Paste si de Craciun.
De cateva luni imi aduce tot felul de injurii si nu mai trimite bani pentru mine si copil si ia si alocatia copilului acolo.
La un foarte posibil divort imi poate cere bani ca am fost casatoriti 13 ani?
Eu ce ii pot cere? Citisem ceva de daune morale, avand in vedere ca am primit o scrisoare de la cineva de acolo care spune ca el are pe cineva acolo pe care o da drept sotia lui.
Multumesc.
Multumesc.
Să vă ceară bani pentru că ați fost căsătoriți?În niciun caz, unde ați auzit asemenea zvon, cel puțin rizibil?
Dvs ați putea obține daune morale dacă reușiți să obțineți desfacerea căsătoriei din culpa lui exclusivă, demonstrând că are relații extraconjugale, că manifestă dezinteres față de dvs, etc!
Totodată, veți putea obține stabilirea domiciliului minorului la dvs, pensie de întreținere de 1/4 din veniturile pârâtului, etc.
Alegeți un avocat și mergeți la o consultație juridică pentru a vă edifica pe deplin.
El cand a murit mama a spus ca are dreptul la mostenire, respectiv parte din casa, care e bun propriu al meu, desi legea spune altfel. Motivarea lui era ca el a adus salariul in casa lunar timp de 10 ani si e ca o investitie si are dreptul. I'am dat la telefon notarul, care i"a explicat ce zice legea dar el nu a fost de acord, spunand ca eu l"am invatat pe notar sa spuna asa...
Acum cateva luni mi"a cerut prietenia pe fb o doamna care il are in lista de prieteni. Intreband daca il cunoaste, ea a zis ca da si ca si pe mine, ca am cinat cu o seara inainte. Concluzia ar fii ca el are pe altcineva acolo pe care o prezinta ca si sotia lui. Asa se explica de cateva luni bune vorbeste foarte urat cu mine si nu mai trimite bani, chipurile ca nu mai lucreaza si nici somajul nu l"a luat inca si spunea ca acum ar trebui eu sa ii trimit bani, ca lucrez.
Intrebarea este daca acea discutie pe messenger poate fii considerata proba sau nu la divort...
Daca veti solicita divortul din culpa exclusiva, puteti solicita si despagubiri, pentru prejudiciul de ordin emotional cauzat.
Dreptul la despăgubiri este apreciat ca având un rol atât preventiv, cât și sancționator în ceea ce privește comportamentele neglijente şi dăunătoare ale soților, care în final duc la destrămarea relațiilor de căsătorie.
Dreptul la despăgubiri este definit de art. 388 din Codul civil ca acel drept „distinct de dreptul la prestaţia compensatorie prevăzut laart. 390”, prin care „soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească”, fiind inspirat din legislația franceză, mai precis dintr-o variantă mai veche a actualului art. 266 din Codul civil francez.
Prestația compensatorie la care se referă textul citat are o sferă de aplicare practică destul de redusă. Ea are scopul reparării dezechilibrului semnificativ pe care divorțul îl determină în condițiile de viață ale unuia dintre soți, dar se aplică numai în situația în care căsătoria a durat cel puțin 20 de ani.
El nu vrea sa divorteze. Poate sa invoce "'din culpa exclusiva a mea, ca vreau sa divortez, si despagubiri pentru prejudiciul de ordin emotional cauzat lui", chipurile iubindu-ma?
Divort
Informati
Daca sotul afla ca sotia la înșelat cu mai multi barbati si a luat si o suma mare de bani din casa, la proces poate avea castig de cauza sotul? (vezi toată discuția)
Despagubiri dupa divort
LUCY04
Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)